Άμμος γάτας: Γιατί το κατοικίδιό μου δεν τη χρησιμοποιεί;

//, Υγιεινή, Tips, Γάτα/Άμμος γάτας: Γιατί το κατοικίδιό μου δεν τη χρησιμοποιεί;

Άμμος γάτας: Γιατί το κατοικίδιό μου δεν τη χρησιμοποιεί;

2019-05-08T15:07:55+00:00 17/04/2018|
  • ammos gatas 1

H άμμος γάτας είναι απαραίτητη για την υγιεινή του αγαπημένου σας κατοικιδίου. Ωστόσο, πολλές φορές η γάτα δεν την χρησιμοποιεί, ουρώντας σε λάθος σημεία μέσα στο σπίτι. Ποιες είναι όμως οι αιτίες αυτού του φαινομένου; Πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; Ας δούμε λοιπόν μερικούς από τους πιθανούς λόγους του προβλήματος, καθώς και τις πιθανές λύσεις τους.

1. Η άμμος γάτας είναι βρώμικη

Η γάτα είναι ένα πολύ καθαρό πλάσμα. Ξοδεύει περίπου το 1/3 του χρόνου της καθημερινότητάς της καθαρίζοντας τον εαυτό της. Αν λοιπόν μία γάτα δεν πλησιάζει την άμμο, τότε ίσως τη θεωρεί βρώμικη. Φροντίστε λοιπόν ώστε η άμμος και η αμμοδόχος να είναι καθαρισμένες.

2. Η γάτα δεν έχει εναλλακτική αμμοδόχο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε γάτα πρέπει να έχει μία αμμοδόχο συν μία επιπλέον, σε περίπτωση που θέλει να αλλάξει. Τηρήστε αυτό τον κανόνα, ακόμα και στην περίπτωση που οι γάτες στο σπίτι είναι περισσότερες από μία. Οι αμμοδόχοι πρέπει να είναι όσος ο αριθμός των γατών συν 1 επιπλέον.

άμμος γάτας Royal Canin

3. Η άμμος δε βρίσκεται σε προσβάσιμο & διακριτικό σημείο

Η άμμος γάτας πρέπει να είναι προσβάσιμη εύκολα και γρήγορα όλο το εικοσιτετράωρο. Τοποθετήστε λοιπόν την λεκάνη σε ένα προσβάσιμο από τη γάτα σημείο του σπιτιού. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι γάτες επιζητούν διακριτικότητα κατά την διάρκεια της ούρησης και της αφόδευσης. Για το λόγο αυτό, φροντίστε το σημείο τοποθέτησης της άμμου να είναι όσο το δυνατόν σε ήσυχο και απομονωμένο σημείο.

4. Ο τύπος της άμμου ενοχλεί τη γάτα

Δεν υπάρχει κατάλληλη άμμος γάτας! Σωστή άμμος είναι αυτή που προτιμά το κατοικίδιο. Ορισμένες γάτες απορρίπτουν κάποιες υφές ή αρώματα. Δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους άμμου και βρείτε τον κατάλληλο για τη γάτα σας.

άμμος γάτας Royal Canin Hellas

5. Η γάτα χρειάζεται κτηνίατρο!

Εάν δοκιμάσατε τα πάντα και η άμμος γάτας δε φαίνεται να είναι το πρόβλημα, τότε αναζητήστε το αλλού. Παρατηρήστε τη γάτα σας κατά την διαδικασία της ούρησης. Μήπως κλαψουρίζει από πόνο; Μήπως βλέπετε αίμα στα ούρα; Μήπως προσπαθεί να ουρήσει αλλά χωρίς επιτυχία; Αν κάποιο από τα παραπάνω φαινόμενα ταιριάζει στην περίπτωσή της, τότε απευθυνθείτε άμεσα στον κτηνίατρο. Ίσως η γάτα σας να πάσχει από κάποια πάθηση του ουροποιητικού και να χρειάζεται άμεση φροντίδα. Ο κτηνίατρος είναι ο σταθερός σας σύμμαχος για την υγεία του κατοικίδιου σας.

Πρόσφατα Άρθρα