Αγγλικό Σέττερ (English Setter): Κομψός σύντροφος, ιδανικό πουλόσκυλο

////Αγγλικό Σέττερ (English Setter): Κομψός σύντροφος, ιδανικό πουλόσκυλο

Αγγλικό Σέττερ (English Setter): Κομψός σύντροφος, ιδανικό πουλόσκυλο

2019-05-08T15:25:49+00:00 07/02/2018|
  • 15 Articles Royal

Αγγλικό Σέττερ (English Setter), μία φυλή σκύλων που μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ύπαρξης! Προήλθε από διασταυρώσεις των Spanish Pointer, Water Spaniel και Springer Spaniel. Στόχος αυτών των διασταυρώσεων ήταν να δημιουργηθεί η απόλυτη φυλή για το κυνήγι πουλιών. Εδώ και τέσσερις αιώνες, τα Αγγλικά Σέττερ είναι γνωστά για τις ικανότητές τους στο κυνήγι πουλιών, με μεγάλες δυνατότητες στην εύρεση και ανάκτηση θηραμάτων. Διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση, ενώ η εμφάνισή τους είναι κομψή και ξεχωριστή.

Κομψά και αθλητικά

Οι σκύλοι της φυλής του Αγγλικού Σέττερ είναι μεγάλοι σε μέγεθος και ιδαίτερα αθλητικοί. Αρχικά αναπαράχθηκαν για το κυνήγι και τον εντοπισμό των πτερωτών θηραμάτων. Το βάρος τους κυμαίνεται από 20 έως 36 κιλά, ενώ το ύψος τους φτάνει τα 63cm. Αν δεν σχεδιάζετε να πάτε για κυνήγι μαζί με το Αγγλικό Σέττερ σας, φροντίστε να κάνει πάντα την ημερήσια βόλτα του στην αυλή. Οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται καθημερινή άσκηση, έτσι ώστε να εκτονώνουν τα υψηλά επίπεδα ενέργειάς τους.

Το Αγγλικό Σέττερ αποτελεί μία εξαιρετική οικογενειακή συντροφιά – οι σκύλοι της φυλής διαθέτουν ευγενικό και στοργικό χαρακτήρα. Ωστόσο, χρειάζονται επίβλεψη κάθε φορά που βρίσκονται με μικρότερα παιδιά. Όσον αφορά στην εκπαίδευσή τους, τείνουν να γίνονται δύσκολοι και πεισματάρηδες. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται ήπια εκπαίδευση. Μέλημα των σκύλων αυτών είναι να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες τους και να βρίσκονται πάντα κοντά τους. Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά τους τα καθιστά αγαπημένα οικογενειακά κατοικίδια.

Υγεία και ευζωία των Αγγλικών Σέττερ

Τα Αγγλικά Σέττερ ζουν από 10 έως 12 χρόνια, ωστόσο παρουσιάζουν κάποια μικρά θέματα υγείας. Ως ιδιαίτερα ενεργητικοί σκύλοι, τείνουν επίσης να παρουσιάζουν ορθοπεδικά προβλήματα, όπως δυσπλασία ισχίου και αγκώνα. Επίσης, όταν δεν ασκούνται, το βάρος τους αυξάνεται. Για την καλύτερη προστασία της υγείας τους συνεργαστείτε με τον κτηνίατρό σας. Εκείνος θα εντοπίσει τα προβλήματα υγείας τους κατά την διάρκεια των καθιερωμένων τους εξετάσεων. Θα σας προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης για το Αγγλικό Σέττερ, καθώς και τις καλύτερες διατροφικές λύσεις.

Πρόσφατα Άρθρα