Αγγλικό setter (σέττερ): κομψός σύντροφος, ιδανικό πουλόσκυλο

////Αγγλικό setter (σέττερ): κομψός σύντροφος, ιδανικό πουλόσκυλο

Αγγλικό setter (σέττερ): κομψός σύντροφος, ιδανικό πουλόσκυλο

2018-02-07T13:35:33+00:00 07/02/2018|
  • σέττερ

Ιστορία της φυλής

Το αγγλικό σέττερ μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ύπαρξης! Η φυλή του προήλθε από διασταυρώσεις των Spanish Pointer, Water Spaniel και Springer Spaniel. Στόχος αυτών των διασταυρώσεων ήταν να δημιουργηθεί η απόλυτη φυλή σκύλου για το κυνήγι πουλιών. Εδώ και τέσσερις αιώνες, τα αγγλικά σέττερ είναι γνωστά για τις ικανότητές τους στο κυνήγι πουλιών, με μεγάλες δυνατότητες στην εύρεση και ανάκτηση θηραμάτων. Διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση, ενώ η εμφάνισή τους είναι κομψή και ξεχωριστή.

Κομψά και αθλητικά

Τα αγγλικά σέττερ είναι μεγάλοι, αθλητικοί σκύλοι που αρχικά αναπαράχθηκαν για το κυνήγι και τον εντοπισμό των πτερωτών θηραμάτων. Το βάρος τους κυμαίνεται από 20 έως 36 κιλά, ενώ το ύψος τους φτάνει τα 63cm. Αν δεν σχεδιάζετε να πάτε για κυνήγι μαζί του, φροντίστε να κάνει πάντα την ημερήσια βόλτα του στην αυλή. Οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται καθημερινή άσκηση, έτσι ώστε να εκτονώνουν τα υψηλά επίπεδα ενέργειάς τους.

Το αγγλικό σέττερ αποτελεί μία εξαιρετική οικογενειακή συντροφιά – διαθέτουν ευγενικό και στοργικό χαρακτήρα. Ωστόσο, χρειάζονται επίβλεψη κάθε φορά που βρίσκονται με μικρότερα παιδιά. Όσον αφορά στην εκπαίδευσή τους, τείνουν να γίνονται δύσκολα και πεισματάρικα. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται ήπια εκπαίδευση. Μέλημα των σκυλιών αυτών είναι να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες τους και να βρίσκονται πάντα κοντά τους. Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά τους τα καθιστά αγαπημένα οικογενειακά κατοικίδια.

Υγεία και ευζωία των σέττερ

Τα αγγλικά σέττερ ζουν από 10 έως 12 χρόνια, ωστόσο παρουσιάζουν κάποια μικρά θέματα υγείας. Ως ιδιαίτερα ενεργητικοί σκύλοι, τείνουν επίσης να παρουσιάζουν ορθοπεδικά προβλήματα, όπως δυσπλασία ισχίου και αγκώνα. Επίσης, όταν δεν ασκούνται, το βάρος τους αυξάνεται. Για την καλύτερη προστασία της υγείας τους συνεργαστείτε με τον κτηνίατρό σας. Εκείνος θα εντοπίσει τα προβλήματα υγείας τους κατά την διάρκεια των καθιερωμένων τους εξετάσεων. Θα σας προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης για το αγγλικό σέττερ, καθώς και τις καλύτερες διατροφικές λύσεις.

Πρόσφατα Άρθρα

Η Royal Canin ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες γατών για προληπτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο μέσω της καμπάνιας Take Your Cat to the Vet