Γάτα Βεγγάλης: Ευφυής & αθλητική

////Γάτα Βεγγάλης: Ευφυής & αθλητική

Γάτα Βεγγάλης: Ευφυής & αθλητική

2019-05-08T15:00:55+00:00 06/07/2018|
  • gata veggalis 2

Η γάτα βεγγάλης (bengal cat) αποτελεί μία από τις νεότερες φυλές που έχουν καταγραφεί. Η πρώτη γάτα του είδους ανατράφηκε το 1963, όταν ένας εκτροφέας διασταύρωσε μία αμερικανική κοντότριχη με μία λεοπαρδογαλή της Ασίας. Από τότε μέχρι σήμερα, το ενδιαφέρον για τη νέα φυλή έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γάτας την αναγνώρισε ως ξεχωριστή φυλή μόλις το 1986. Από το 1991 μέχρι σήμερα, η γάτα αυτή αναδεικνύεται σταθερά πρωταθλήτρια στον παγκόσμιο διαγωνισμό γάτας.

Μοναδική στο είδος της

Η γάτα βεγγάλης μοιάζει αρκετά στον πρόγονό της, την λεοπαρδογαλή της Ασίας, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην προσωπικότητα. Και οι δύο φυλές μοιράζονται τα ίδια στίγματα στο τρίχωμα, καθώς και κοινή σωματοδομή. Τα πίσω πόδια τους είναι πιο μακριά από τα μπροστινά. Ακόμα και οι ήχοι που βγάζουν είναι παρόμοιοι.

Πρόκειται για γάτες που από τη φύση τους διαθέτουν υψηλή ενεργητικότητα, ευφυία, αλλά και ζωηράδα! Απολαμβάνουν τις δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους, γιατί εκεί μπορούν να ξεδιπλώσουν την άγρια πλευρά της προσωπικότητάς τους με διάφορα παιχνίδια. Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν και να ανεβαίνουν σε πολύ ψηλά σημεία, επιζητώντας την προσοχή των ιδιοκτητών τους. Ωστόσο, λόγω των υψηλών απαιτήσεών τους, δεν είναι κατάλληλες για πρώτο κατοικίδιο. Πάντως, οι έμπειροι ιδιοκτήτες γάτας θα τις βρουν ιδιαίτερα διασκεδαστικές. Είναι επίσης ιδανικές και για μεγαλύτερα παιδιά, αρκεί αυτά να διαθέτουν χρόνο για να ασχοληθούν μαζί τους.

Γάτα βεγγάλης: υγεία & ευζωία

Η γάτα βεγγάλης, εκτός από εξαιρετική φυσική κατάσταση, διαθέτει και καλή υγεία. Φυσικά, δεν παύει να χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα, καθώς είναι επιρρεπής σε ορισμένα θέματα υγείας. Μερικά από αυτά είναι ο καταρράκτης στα μάτια, οι παθήσεις τις καρδιάς, καθώς και του πεπτικού συστήματος. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε και να επισκέπτεστε τακτικά τον κτηνίατρό σας. Εκείνος θα σας προτείνει επίσης την κατάλληλη τροφή, με τη σωστή αναλογία πρωτεΐνης προς λίπος. Χάρη στην διατροφή, η γάτα σας θα διατηρήσει τη μυϊκή της μάζα και την ενεργητικότητά της.

Πρόσφατα Άρθρα