Γάτα Περσίας (Persian Cat): Γνωρίστε τα βασικά χαρακτηριστικά της

////Γάτα Περσίας (Persian Cat): Γνωρίστε τα βασικά χαρακτηριστικά της

Γάτα Περσίας (Persian Cat): Γνωρίστε τα βασικά χαρακτηριστικά της

2019-05-08T16:13:38+00:00 06/12/2017|
  • 02 Articles Royal

Η γάτα Περσίας (Persican cat) είναι από τις πιο αξιαγάπητες φυλές, κυρίως χάρη στη μοναδική και χαρακτηριστική εμφάνισή της και, συγκεκριμένα, το τρίχωμά τηςς. Οι γάτες με μακρύ τρίχωμα ήταν άγνωστες στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα του 16ου αιώνα, ενώ οι πρώτοι πρόγονοί τους εισήχθησαν στην Ιταλία τον 17ο αιώνα από τον Pietro della Valle. Λίγο αργότερα, 2 παρόμοιες γάτες βρέθηκαν στη Γαλλία, αγορασμένες από την Τουρκία, σε υψηλή τιμή.

Η πρώτη γάτα Περσίας που εμφανίστηκε στο Λονδίνο το 1888, ήταν η Silver. Το 1920 στην Αμερική, εμφανίστηκαν οι πρώτες Colorpoint Persian γάτες, ενώ το 1927 εμφανίστηκαν οι Tabby Persian γάτες (γνωστές και ως “τίγρεις”).

Τι κάνει την γάτα Περσίας να ξεχωρίζει;

Η γάτα Περσίας είναι η ιδανική φυλή για κατοικίδιο. Είναι ήρεμη, κοινωνική, ευγενική, στοργική και ποτέ δεν εκφράζει επιθετικότητα προς τον άνθρωπο. Αντιθέτως, έχει πολύ έντονη συναισθηματικά σχέση με τον ιδιοκτήτη της. Οι γάτες Περσίας έχουν πολύ καλές σχέσεις με τις υπόλοιπες γάτες, τους σκύλους αλλά και τα μικρά παιδιά. Είναι ελαφρώς απόμακρες με όσους δεν γνωρίζουν, αντέχουν τη μοναχικότητα, ενώ η ήσυχη ζωή είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία τους. Σπάνια θα ακούσετε την απαλή φωνή τους.

Η γάτα Περσίας εισέρχεται στην περίοδο της εφηβείας περίπου στους 12 μήνες ζωής, ενώ ωριμάζουν στους 24 μήνες. Σαν φυλή δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγική και η γέννα είναι δύσκολη υπόθεση.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Το μέγεθος της γάτας Περσίας θεωρείται από medium έως large, έχουν κοντό βραχίονα και μεγάλο σώμα. Το βάρος τους ποικίλει ανάμεσα στα 3.5 και τα 7 κιλά.

Το κεφάλι τους είναι μεγάλο και στρογγυλό, ενώ τα αυτιά τους είναι μικρά σε μέγεθος και στρογγυλεμένα στην άκρη. Έχουν μεγάλα, στρογγυλά και ορθάνοιχτα μάτια.

Γάτα Περσίας: Η υγεία και η ευζωία της

Η περιποίηση της συγκεκριμένης φυλής είναι μια άκρως σημαντική και δεσμευτική υπόθεση. Λόγω του μακριού τους τριχώματος, είναι πολύ επιρρεπείς στο σχηματισμό κόμπων και θυσάνων. Συνεπώς, χρειάζονται βούρτσισμα, χτένισμα και καθαρισμό σε καθημερινή βάση. Πέρα από το τρίχωμά τους, τα μάτια τους παράγουν δάκρυα με μεγάλη συχνότητα, συνεπώς θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Παρουσιάζουν έντονη τριχόπτωση κυρίως κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Πρόσφατα Άρθρα