Γάτα Σιάμ (Siamese): Μια εξωτική ομορφιά

////Γάτα Σιάμ (Siamese): Μια εξωτική ομορφιά

Γάτα Σιάμ (Siamese): Μια εξωτική ομορφιά

2019-05-08T15:59:39+00:00 06/01/2018|
  • 13 Articles Royal

Η γάτα Siamese (γάτα Σιάμ) αποτελεί την παλαιότερη γνωστή φυλή κατοικίδιου αιλουροειδούς. Αυτές οι γάτες θεωρούνται ιερές. Εμφανίζονται μάλιστα στα αρχαία ταϊλανδέζικα χειρόγραφα. Τα θηλυκά αιλουροειδή συστήθηκαν στην Δύση τον 19ο αιώνα, όταν έκαναν ντεμπούτο στο Crystal Palace Cat Show στο Λονδίνο.

Σιαμέζα γάτα, ευχάριστη στους ανθρώπους

Η σιαμέζα γάτα έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως λόγω της εκλεπτυσμένης ομορφιάς της. Ο κορμός της είναι μακρύς και λείος, ενώ τα μάτια της διαθέτουν ένα εκπληκτικό μπλε χρώμα. Οι σιαμέζες γάτες είναι επίσης γνωστές λόγω της ευφυΐας και της αθλητικότητάς τους – λατρεύουν το παιχνίδι και την άσκηση.  Διάφορα παιχνίδια όπως ραβδιά με ποντικάκι και γατόδεντρα είναι ιδανικά γι’αυτές. Τα παιχνίδια διατηρούν το μυαλό τους σε εγρήγορση, ενώ τις κρατούν μακριά από σκανταλιές.

Κάθε γάτα του σιάμ αγαπά τον ιδιοκτήτη της και επιζητά την προσοχή του. Ως επακόλουθο λοιπόν, δεν διστάζει να εκδηλώνει τα συναισθήματά της, φανερώνοντας αυτό ακριβώς που έχει στο μυαλό της. Οι σιαμέζες γάτες είναι απίστευτα κοινωνικές και δεν τους αρέσει να μένουν μόνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλουν να βρίσκονται κοντά στην οικογένειά τους και για αυτό το λόγο ζουν κυρίως μέσα στο σπίτι.

Φροντίζοντας την υγεία της Γάτας Σιάμ

Οι σιαμέζες γάτες είναι γενικά υγιείς, ωστόσο έχουν την τάση να αναπτύσσουν προβλήματα στα δόντια. Η ξηρά τροφή της ROYAL CANIN® για γάτες Siamese βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πέτρας. Η τροφή αυτή, σε συνδυασμό με το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών, μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση της στοματικής τους υγείας. Επίσης, οι γάτες αυτές έχουν ευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα. Για το λόγο αυτό σιγουρευτείτε ότι το φαγητό τους αποτελείται από εύπεπτες πρωτεΐνες.

Οι κοινές παθήσεις της γάτας του σιάμ δύσκολα εντοπίζονται με απλή παρατήρηση. Προγραμματίστε έγκαιρα την ιατρική τους φροντίδα, προλαμβάνοντας διάφορα θέματα υγείας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο δύο φορές το χρόνο. Έτσι, θα διατηρήσετε την υγεία και τη φόρμα της γάτας σας σε υψηλά επίπεδα.

Πρόσφατα Άρθρα