Γατάκι έως 6 εβδομάδων: Ποιες είναι οι διατροφικές του ανάγκες;

//, Διατροφή, Γάτα/Γατάκι έως 6 εβδομάδων: Ποιες είναι οι διατροφικές του ανάγκες;

Γατάκι έως 6 εβδομάδων: Ποιες είναι οι διατροφικές του ανάγκες;

2019-05-08T16:05:17+00:00 07/01/2018|
  • 03 Articles Royal

Ένα γατάκι συνήθως “μετακομίζει” στο σπίτι των νέων του ιδιοκτητών στην ηλικία των 8-10 εβδομάδων. Πολλά γατάκια όμως, μπορεί να έρθουν στο σπίτι στην ηλικία των 5 εβδομάδων. Σε τόσο μικρή και τρυφερή ηλικία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην κατανάλωση στερεάς τροφής, μιας και είναι σε μια μεταβατική περίοδο διατροφικά, από το γάλα πολύ νεαρά γατάκια. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζετε πως, οι διατροφικές τους ανάγκες σε αυτή την ηλικία είναι πολύ διαφορετικές, σε σχέση με αυτήν των 8-10 εβδομάδων.

Κατάλληλη διατροφή για ένα πολύ νεαρό γατάκι

Τα πολύ νεαρά γατάκια μεγαλώνουν με γρήγορους ρυθμούς και οι περισσότερες τροφές δεν είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Σε αυτήν την περίοδο της ζωής τους, τα οστά τους συνεχίζουν να αναπτύσσονται, τα νεογιλά δόντια τους έχουν αρχίσει να αναδύονται, ενώ το πεπτικό και ανοσοποιητικό τους σύστημα συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Τα μεγαλύτερα γατάκια ηλικίας 4-10 μηνών έχουν πιο αναπτυγμένο σκελετικό σύστημα και “χτίζουν” την ανάπτυξη των μυών τους. Τα νεογιλά δόντια έχουν αρχίσει να αντικαθιστώνται από τα μόνιμα δόντια, ενώ τα γατάκια γίνονται ολοένα και πιο ενεργά και δραστήρια.

Η γνώση οδηγεί στη σωστή διατροφή

Η βασική γνώση για τις διαφορές ανάμεσα σε ένα πολύ νεαρό γατάκι και σε ένα μεγαλύτερο ηλικιακά γατάκι είναι πολύ σημαντική, καθώς οδηγεί στην επιλογή της σωστής τροφής.

Ένα γατάκι στην ηλικία των 4-6 εβδομάδων αναπτύσσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, συνεπώς χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη. Η χορήγηση της κατάλληλης διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη του κενού ανοσίας που υπάρχει μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως το ανοσοποιητικό του σύστημα. Η σωστή διατροφή συνεισφέρει στη στήριξη των φυσικών άμυνών του, καθώς το γατάκι μεγαλώνει. Τα πολύ νεαρά γατάκια χρειάζονται τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ώστε να συμβαδίζουν με την ταχεία ανάπτυξή τους. Τέλος, μικρές κροκέτες που είναι εύκολες στη μάσηση βοηθούν πολύ στη μεταβατική διαδικασία, από το μητρικό γάλα στην ξηρά τροφή.

Ο κτηνίατρός σας είναι μια εξαιρετική πηγή σωστής πληροφόρησης, όσον αφορά τη διατροφή της γάτας σας. Συζητήστε μαζί του για να μάθετε περισσότερα για τη διατροφή της νεαρής σας γάτας.

Πρόσφατα Άρθρα