Δαλματίας: Από σκύλος της πυροσβεστικής, οικογενειακό κατοικίδιο

////Δαλματίας: Από σκύλος της πυροσβεστικής, οικογενειακό κατοικίδιο

Δαλματίας: Από σκύλος της πυροσβεστικής, οικογενειακό κατοικίδιο

2018-07-24T19:10:52+00:00 24/07/2018|
  • dalmatias 1

Οι σκύλοι Δαλματίας αποτελούν ένα αγαπημένο οικογενειακό κατοικίδιο. Η δημοτικότητά τους, αν και παρουσίασε διακυμάνσεις κατά την πάροδο των χρόνων, έφτασε στο απόγειό της μετά και την ταινία «τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας» του 1961. Ακριβώς όπως οι τετράποδοι σταρ του σινεμά, οι Δαλματίας διακρίνονται για τoν προσαρμοστικό χαρακτήρα τους και τον αθλητικό τους σωματότυπο. Το σήμα κατατεθέν τους ωστόσο δεν είναι άλλο από το λευκό δέρμα με τις μαύρες βούλες που κάνει τη φυλή τους ξεχωριστή.

Σύμφωνα με τις φήμες, ο πρώτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Ουάσινγκτον, ήταν και ο πρώτος εκτροφέας τους στη χώρα. Ωστόσο, η καταγωγή τους τοποθετείται χρονικά πολύ πιο πίσω και συγκεκριμένα στην αρχαιότητα, όπου χρησιμοποιούνταν ως σκύλοι – φρουροί. Επίσης, λόγω της αθλητικότητάς τους, έγιναν μία από τις ελάχιστες φυλές σκύλων που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοίγουν τους δρόμους στις άμαξες της πυροσβεστικής.

Αγάπη για το τρέξιμο!

Δαλματίας

Οι Δαλματίας είναι σκύλοι μεσαίου μεγέθους. Ζυγίζουν περίπου 18 κιλά και μπορούν να φτάσουν σε ύψος έως και τα 60 εκατοστά. Εάν είστε δρομέας μεγάλων αποστάσεων, τότε θα γίνουν οι καλύτεροι σύντροφοί σας στο τρέξιμο, καθώς τους αρέσει να τρέχουν γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται αρκετή άσκηση για να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση σε υψηλά επίπεδα.

Πρόκειται επίσης για μια εξαιρετικά ευφυή και ανεξάρτητη φυλή. Γι’ αυτό, αν σκοπεύετε να υιοθετήσετε έναν Δαλματίας για πρώτο σας σκύλο, σημειώστε ότι χρειάζεται τακτική εκπαίδευση από μικρή ηλικία.

Όσον αφορά στο κοντό τρίχωμά τους με τις χαρακτηριστικές μαύρες βούλες, δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για το βούρτσισμά τους, θα τα διατηρείτε καθαρά χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Σκύλος Δαλματίας: υγεία & ευζωία

Η φυλή των Δαλματίας παρουσιάζει εκ γενετής ζητήματα υγείας όπως: δυσπλασία ισχίου, λίθους του ουροποιητικού, κώφωση και δερματικά προβλήματα. Κάποια από αυτά μπορούν να προβλεφθούν γρήγορα και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα σε συνεργασία με τον αρμόδιο κτηνίατρο του κατοικίδιου. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη τροφή που να απαντά στις εξειδικευμένες ανάγκες της φυλής. Η DALMATIAN ADULT της Royal Canin® συμβάλλει στην προστασία του ουροποιητικού συστήματος χάρη στις προσαρμοσμένες πηγές πρωτεΐνης. Επιπλέον, προστατεύει το δέρμα, ενώ υποστηρίζει αποτελεσματικά την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Πρόσφατα Άρθρα