Τα 7+1 είδη γάτας που πρέπει να προμηθευτείτε

//, Γατάκι, Tips, Γάτα/Τα 7+1 είδη γάτας που πρέπει να προμηθευτείτε

Τα 7+1 είδη γάτας που πρέπει να προμηθευτείτε

2019-05-08T14:00:40+00:00 30/03/2019|
  • eidi gatas 1

Ποια είδη γάτας είναι σημαντικό να προμηθευτείτε πριν υποδεχθείτε τη νεαρή γάτα σας για πρώτη φορά στο σπίτι; Συγκεντρώσαμε για σας τα… απαραίτητα, τα οποία είναι και διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα (pet shop).

Τα 8 αξεσουάρ της νεαρής γάτας:

1. Εν αρχή το κρεβάτι της

Το πρώτο από τα είδη γάτας που πρέπει να προμηθευτείτε είναι ένα άνετο κρεβάτι στο οποίο το γατάκι θα νιώθει ασφαλές. Αργότερα, θα βρει το δικό του χώρο να κοιμάται.

2. Το κατάλληλο δοχείο άμμου

Ένα δοχείο με αρκετή άμμο και ένα μικρό φτυαράκι για να απομακρύνετε την άμμο. Ιδανικά, το δοχείο με άμμο πρέπει να καλύπτεται για να συγκρατεί την άμμο μέσα και να περιορίζει την κακή οσμή.

3. Τα δύο της πιάτα

Το πρώτο πιάτο θα είναι ένα μικρό για τις κροκέτες – μία ενήλικη γάτα τρώει μόνο 60 – 70g ημερησίως. To δεύτερο χρειάζεται να είναι μεγαλύτερο για φρέσκο νερό, το οποίο πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμο. Αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ των δύο πιάτων, για να μη λερώνεται το νερό από το φαγητό.

4. Ονυχοδρόμιο, ένα από τα πιο απαραίτητα είδη γάτας

Ανάμεσα στα πιο απαραίτητα είδη γάτας είναι και το ονυχοδρόμιο. Βρείτε εκείνο που της αρέσει και αποφύγετε τις… καταστροφές στα έπιπλά σας. Η γάτα σας θα το λατρέψει σίγουρα.

5. Δέντρο γάτας

Τα γατάκια λατρεύουν να σκαρφαλώνουν και να βρίσκονται σε μια ψηλότερη θέση (κυριαρχική) και να πηδούν από κλαδί σε κλαδί. Αυτό θα περιορίσει τους τρελούς αγώνες και τις ιλιγγιώδεις περιπέτειες στα έπιπλά σας. Παράλληλα θα ικανοποιήσει και την ανάγκη της νεαρής σας γάτας για άσκηση.

 6. Περιλαίμιο (κολάρο)

Ένα κολάρο είναι ο καλύτερος και ο γρηγορότερος τρόπος να αναγνωρίσετε το γατάκι σας.

7. Πόρτα γάτας

Το γατάκι σας εμβολιάστηκε και πλέον του επιτρέπετε να κυκλοφορεί ελεύθερο στον κήπο; Η ειδική πόρτα γάτας αποτελεί ένα χρήσιμο τρόπο για να αποφεύγετε το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του σπιτιού όλη μέρα, κάθε φορά που το κατοικίδιο θέλει να βγει ή να μπει στο σπίτι. Μάλιστα, ορισμένες πόρτες γάτας είναι εξοπλισμένες και με σύστημα εντοπισμού το οποίο ελέγχει το άνοιγμα μετά από αναγνώριση του κατοικίδιου σας. Το σύστημα αυτό εντοπίζει το γατάκι μέσω ηλεκτρονικού κολάρου.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες έξοδοι της νεαρής γάτας στον κήπο πρέπει να γίνονται προσεκτικά. Σταδιακά, το κατοικίδιο θα οριοθετήσει την περιοχή του, αφήνοντας ούρα και οσμές του σώματός του στον κήπο και ξύνοντας το κάτω μέρος των κορμών δέντρων.

+1. Εξοικείωση με όλα τα είδη γάτας & στο τέλος… παιχνίδι

είδη γάτας

Κάθε αντικείμενο από τα παραπάνω είδη γάτας πρέπει να έχει τον δικό του χώρο του στο σπίτι σας. Εσείς, ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, δεν έχετε παρά να ξεναγήσετε τη νεαρή γάτα στους χώρους αυτούς. Ξεκινήστε με το δοχείο άμμου, για να μπορεί να κάνε άμεσα την ανάγκη του. Συνεχίστε με το κρεβάτι, το οποίο θα είναι το καταφύγιο της ηρεμίας και της ασφάλειάς του. Για το τέλος αφήστε εκείνα τα είδη γάτας τα οποία σίγουρα θα λατρέψει: τα παιχνίδια που θα της προσφέρουν στιγμές απόλαυσης και ξεγνοιασιάς στο σπίτι!

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας τα απαραίτητα είδη γάτας που πρέπει να προμηθευτείτε;
Διαβάστε περισσότερα εξειδικευμένα άρθρα για τη γάτα στο νέο ενημερωτικό blog της Royal Canin.

Πρόσφατα Άρθρα