Ελληνικός Ιχνηλάτης (Γκέκας): Ο ατρόμητος Έλληνας διεθνής

////Ελληνικός Ιχνηλάτης (Γκέκας): Ο ατρόμητος Έλληνας διεθνής

Ελληνικός Ιχνηλάτης (Γκέκας): Ο ατρόμητος Έλληνας διεθνής

2019-11-01T14:48:28+00:00 29/10/2019|
  • ελληνικός ιχνηλάτης

Ελληνικός Ιχνηλάτης (Γκέκας): η μοναδική φυλή με καταγωγή από την Ελλάδα που έχει αναγνωριστεί και από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (F.C.I). Αυτοί οι σκληροτράχηλοι σκύλοι κυνηγούν είτε μόνοι είτε σε αγέλες. Μπορούν μάλιστα να κινηθούν με χαρακτηριστική άνεση σε όλα τα εδάφη, από πεδιάδες έως και τα πιο κακοτράχαλα βουνά! Όντας γνήσιοι σκύλοι κυνηγιού, διαθέτουν ανεπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης, ενώ η φωνή τους ηχεί δυνατά και αρμονικά. Οι ειδικοί όμως δεν τους ξεχωρίζουν μόνο για την αντοχή τους, αλλά και τον ισορροπημένο χαρακτήρα τους.

Κυνηγά μέχρι και… αγριογούρουνα!

Αυτοί οι μεσαίου μεγέθους σκύλοι – κυνηγοί με το κοντό δέρμα έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην πατρίδα τους. Η καταγωγή τους προέρχεται πιθανότατα από την ανάμειξη τοπικών φυλών της Ελλάδας με κυνηγετικούς σκύλους που εισήχθησαν στη χώρα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης ξεχωρίζει για την δύναμη, την ενεργητικότητα, τη ζωντάνια και την αξιοπιστία του. Το φόρτε του δεν είναι άλλο από το κυνήγι, καθώς δε φοβάται να τεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με αγριογούρουνα που ζυγίζουν 100 κιλά, δηλαδή το πενταπλάσιο βάρος από εκείνον.

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης και τα χαρακτηριστικά του

Το κεφάλι του Ελληνικού Ιχνηλάτη είναι μακρύ, με το συνολικό του μήκος να φτάνει τα 4,35/10 του ύψους στο ακρώμιο. Τα αυτιά του είναι μεσαίου μεγέθους και τοποθετούνται ψηλά στο κεφάλι, ενώ είναι στρογγυλεμένα στις άκρες και πέφτουν προς τα κάτω. Διαθέτει δυνατό λαιμό, καθώς και ευθυτενές σώμα με μακριά πλάτη. Η ουρά του δεν είναι μακριά και φτάνει μέχρι και το κότσι. Το χρώμα του είναι κοντό, πυκνό και τραχύ στην αφή, συνδυάζοντας μαύρο και σκούρο πορτοκαλί χρώμα.

Η υγεία & η ευεξία του Ελληνικού Ιχνηλάτη

ελληνικός ιχνηλάτης

O Ελληνικός Ιχνηλάτης αποτελεί μία ανθεκτική φυλή. Σε κάθε περίπτωση, οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή, θα του εξασφαλίσουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής. Η Royal Canin, απαντώντας στις απαιτήσεις του, δημιούργησε τις τροφές MEDIUM στα πλαίσια της σειράς Size Health Nutrition. Συγκεκριμένα:

  • Η Medium Starter εξασφαλίζει ένα ιδανικό ξεκίνημα στη ζωή του κουταβιού. Ως καρπός των επιστημονικών ερευνών της Royal Canin, προσφέρει στον Ελληνικό Ιχνηλάτη ένα αποκλειστικό συνδυασμό θρεπτικών στοιχείων που υπάρχουν στο μητρικό γάλα, ενισχυμένων με ειδικές θρεπτικές ουσίες που υποστηρίζουν την πεπτική υγεία και τις φυσικές του άμυνες.
  • Η Medium Puppy, με πατενταρισμένο σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε, συμβάλλει στην υποστήριξη των φυσικών αμυνών των κουταβιών.
  • Η Medium Adult, για σκύλους 12 μηνών έως 7 ετών, ικανοποιεί πλήρως την όρεξή τους, συμβάλλοντας στην διατήρηση του ιδανικού βάρους τους.
  • Η Medium Adult 7+, καταπολεμά αποτελεσματικά τα πρώτα σημάδια γήρανσης του Ελληνικού Ιχνηλάτη άνω των 7 ετών.
  • Η Medium Ageing 10+ υποστηρίζει την υγιή γήρανση του Ελληνικού Ιχνηλάτη, διατηρώντας την καλή υγεία των οστών και των αρθρώσεών του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευεξία του Ελληνικού Ιχνηλάτη, συμβουλευτείτε τον έμπιστο κτηνίατρό σας. Εκείνος θα σας προσφέρει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε, έτσι ώστε να διατηρήσετε υγιές το κατοικίδιό σας καθ’ όλη την διάρκεια ζωής του.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή «Ελληνικός Ιχνηλάτης»;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα