Μπάνιο γάτας: 4 απαραίτητα tips για την περιποίησή της

//, Tips, Γάτα/Μπάνιο γάτας: 4 απαραίτητα tips για την περιποίησή της

Μπάνιο γάτας: 4 απαραίτητα tips για την περιποίησή της

2019-07-16T12:16:16+00:00 25/06/2019|
  • mpanio gatas 1

Μπάνιο γάτας, μία απαραίτητη διαδικασία περιποίησης για το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Ποια είναι όμως τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, έτσι ώστε να γίνεται σωστά; Η Royal Canin τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει στο κείμενο που ακολουθεί:

1. Προσοχή: το νερό δεν αρέσει σε όλες τις φυλές

Σε γενικές γραμμές, οι γάτες δεν αγαπούν το νερό. Ωστόσο, το μπάνιο γάτας είναι απαραίτητο, ειδικά για φυλές με μεσαίο ή μεγάλο τρίχωμα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να εξοικειώσετε το γατάκι σας με το μπάνιο από μικρή κιόλας ηλικία.

2. Να είστε ήπιοι, αλλά ανένδοτοι

μπάνιο γάτας

Την πρώτη φορά, στόχος σας είναι να εξοικειώσετε τη γάτα με το νερό, χωρίς ωστόσο να τη φοβίσετε. Βρέξτε αρχικά το γατάκι με ένα γάντι μπάνιου ή σφουγγάρι. Εάν αντιδράσει με εχθρικότητα, σταματήστε και προσπαθήστε ξανά μερικές μέρες αργότερα μέχρι το γατάκι να αποδεχτεί το νερό.

3. Ξεβγάλτε καλά τη γάτα μετά το μπάνιο της

μπάνιο γάτας

Αφού γεμίσετε το κάτω μέρος της μπανιέρας ή μιας λεκάνης με νερό στους 36-37°C, βάλτε το γατάκι στο νερό, καθώς το καθησυχάζετε με χάδια και ωραία λόγια.

Χρησιμοποιήστε ένα μπολ για να ρίξετε νερό στην πλάτη του, προσέχοντας να μην μπει νερό στα μάτια ή τα αφτιά του.

Μην βρέχετε το κεφάλι. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν για γάτες, με οξύτητα κατάλληλη για το δέρμα και το τρίχωμα της γάτας. Θα το βρείτε στα φαρμακεία και τα pet shop.

Στη συνέχεια πλύντε το τρίχωμα, επιμένοντας στις βρώμικες περιοχές και ξεβγάλτε καλά με ένα μπολ ή με το τηλέφωνο του ντους.

Τυλίξτε το γατάκι σας σε μια ζεστή πετσέτα για να στεγνώσετε το τρίχωμά του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για τα μαλλιά για να στεγνώσετε εντελώς το τρίχωμα (όχι πολύ ζεστό αέρα, όχι πολύ κοντά, απαλά).

4. Το σαμπουάν για ανθρώπους δεν επιτρέπεται στο μπάνιο γάτας

Όταν πρόκειται για το μπάνιο γάτας, είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε ποτέ σαμπουάν για ανθρώπους. Μπορεί να είναι τοξικό για την υγεία του. Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε την οποιαδήποτε βαφή. Τέλος, ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν ότι ο μόνος υπεύθυνος για τη φροντίδα του είστε εσείς και δεν θα πρέπει να ζητάτε από κάποιον που δεν είναι αρμόδιος να κάνει μπάνιο το γατάκι σας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο;
Συνεχίστε την ανάγνωσή σας με περισσότερα άρθρα μέσα από το νέο ενημερωτικό blog της Royal Canin.

Πρόσφατα Άρθρα