Μπιγκλ (Beagle): Πιστός σύντροφος, κορυφαίο λαγωνικό!

////Μπιγκλ (Beagle): Πιστός σύντροφος, κορυφαίο λαγωνικό!

Μπιγκλ (Beagle): Πιστός σύντροφος, κορυφαίο λαγωνικό!

2019-07-16T11:54:24+00:00 26/05/2019|
  • beagle 3

Μπιγκλ (Beagle), μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές παγκοσμίως. Οι σκύλοι της ανήκουν στην κατηγορία των λαγωνικών και, για πολλούς, αποτελούν αρχέτυπο σκύλου κυνηγιού ανάμεσα σε 70 κυνηγετικές φυλές. Οι αρετές τους όμως δε σταματούν στο κυνήγι, καθώς παράλληλα αποτελούν και αξιαγάπητους οικογενειακούς συντρόφους.

Η ιστορία της φυλής Μπιγκλ

Για αιώνες, οι σκύλοι Μπιγκλ εκτρέφονταν επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τους Άγγλους να ανακαλύπτουν πρώτοι τις αρετές της φυλής. Το πρώτο Beagle Club ιδρύθηκε το 1890, ενώ τα πρότυπα της φυλής τέθηκαν μεταγενέστερα.

Ωστόσο, η φήμη της φυλής απογειώθηκε πραγματικά κατά την δεκαετία του ’60. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των εγγραφών στο Kennel Club εκτοξεύτηκε από 154 το 1954 σε 4000 το 1969, καθιστώντας τη φυλή ως την πιο δημοφιλή στη χώρα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυλής Μπιγκλ

μπιγκλ

Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών της φυλής είναι η ενεργητικότητα, ο χαρούμενος χαρακτήρας και η ευφυία της που την κάνει αξιολάτρευτη στους ανθρώπους. Ξεχωρίζουν όμως και για την ιδιαίτερα αναπτυγμένη όσφρησή τους, χάρη στην οποία κυνηγούν μικρά θηράματα όπως λαγούς και κουνέλια.

Όσον αφορά στα φυσικά τους χαρακτηριστικά, το ιδανικό βάρος για τους αρσενικούς Μπιγκλ είναι 10 ως 11 κιλά, ενώ για τους θηλυκούς 9 ως 10. Το μέγεθός της είναι μικρότερο από τους προγόνους της, ωστόσο το ύψος της είναι μεγαλύτερο από αυτό της φυλής Μπάσετ Χάουντ (Basset Hound).

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους σκύλους Beagle να ξεχωρίζουν είναι το χαριτωμένο πρόσωπο και τα αυτιά τους τα οποία, κατεβασμένα, φτάνουν έως και τη μύτη τους. Το σώμα τους στέκει ευθυτενές και περήφανο, η ουρά τους είναι μέτρια σε μήκος, ενώ το τρίχωμά τους είναι κοντό, πυκνό και αδιάβροχο.

Η υγεία & ευζωία της φυλής Μπιγκλ

μπιγκλ

Εάν είστε κάτοχος ενός Μπιγκλ, είναι σημαντικό να θυμάστε πως πρόκειται για μία φυλή με  γενετική προδιάθεση πρόσληψης βάρους. Επιπρόσθετα, η παχυσαρκία λειτουργεί επιβαρυντικά στην υγεία των οστών και των αρθρώσεών του.  Γι’ αυτό, κάθε σκύλος της φυλής έχει ανάγκη από μία ελεγχόμενη θερμιδικά δίαιτα που θα του προσφέρει υγεία, ικανοποιώντας παράλληλα τις ορέξεις του.

Η Royal Canin, απαντώντας στις ειδικές διατροφικές του ανάγκες, δημιούργησε τη Beagle Adult στην σειρά Breed Health Nutrition. Πρόκειται για μία ειδική φόρμουλα η οποία συμβάλλει στην διατήρηση του ιδανικού σωματικού του βάρους χάρη στο προσαρμοσμένο θερμιδικό της περιεχόμενο. Το αποκλειστικό σχήμα της κροκέτας βοηθά στη μείωση του ρυθμού πρόσληψης της τροφής και ενθαρρύνει τη μάσηση. Η φόρμουλα περιέχει επίσης ένα συνδυασμό ινών, ενώ είναι ενισχυμένη με EPA & DHA, το οποίο δίνει ώθηση στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή διατροφή των Μπιγκλ πρέπει να συνδυάζεται με τις τακτικές επισκέψεις τους στον κτηνίατρο. Με αυτό τον τρόπο, κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης θα μπορεί να είναι σίγουρος με την υγεία και την ευζωία του κατοικίδιού του.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για τους σκύλους της φυλής Μπιγκλ;
Συνεχίστε την ανάγνωσή σας με περισσότερα άρθρα μέσα από το νέο ενημερωτικό blog της Royal Canin.

Πρόσφατα Άρθρα