Μπόξερ (Boxer): Ένας εξαιρετικός σύντροφος μεγάλων διαστάσεων

////Μπόξερ (Boxer): Ένας εξαιρετικός σύντροφος μεγάλων διαστάσεων

Μπόξερ (Boxer): Ένας εξαιρετικός σύντροφος μεγάλων διαστάσεων

2019-07-16T12:32:42+00:00 25/06/2019|
  • boxer 2

Μπόξερ (Boxer), μία φυλή ατρόμητη, ήρεμη, ισορροπημένη και με αυτοπεποίθηση. Το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει, δεν είναι άλλο από την ιδιοσυγκρασία της. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια της εκτροφής της, έτσι ώστε να κοινωνικοποιείται σωστά. Οι σκύλοι Μπόξερ είναι διάσημοι τόσο για την αφοσίωση και την πιστότητα στην οικογένειά τους όσο και για την εγρήγορση και τη γενναιότητα με την οποία την υπερασπίζονται, αντιμετωπίζοντας τους ξένους με καχυποψία. Στο παιχνίδι, οι Μπόξερ είναι χαρούμενοι και φιλικοί. Αποτελούν ιδιαίτερα δεκτικούς σκύλους στην εκπαίδευση λόγω της υπακοής, της αυτοπεποίθησης και του θάρρους του. Πρόκειται λοιπόν για μία φυλή που ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο του οικογενειακού κατοικίδιου όσο και του σκύλου φύλακα.

Η ιστορία της φυλής Μπόξερ

μπόξερ

Άμεσος πρόγονος του Μπόξερ θεωρείται η φυλή Μπούλενμπάισερ (Bullenbeisser), οι σκύλοι της οποίας χρησιμοποιούνταν από κυνηγούς. Οι Μπόξερ αποτελούν μία από τις πρώτες φυλές που επιλέχθηκαν από τη γερμανική αστυνομία, αποκτώντας στη συνέχεια τη φήμη ενθουσιώδους σκύλου εργασίας.  Η επίσημη αναγνώρισή τους ως φυλή από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο (American Kennel Club) πραγματοποιήθηκε το 1904, ενώ σήμερα αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές παγκοσμίως.

Η ανάγκη των Μπόξερ για καθημερινή άσκηση

Οι Μπόξερ διατηρούν τα υψηλά επίπεδα της ενέργειάς τους και ως ενήλικοι. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται τουλάχιστον δυο ώρες άσκησης την ημέρα – κατά προτίμηση δύο περιπάτους διάρκειας μίας ώρας ο καθένας. Κατά την διάρκεια των περιπάτων, τα διαδραστικά παιχνίδια θα ενισχύσουν την πνευματική τους εγρήγορση.

Η γερή και ρωμαλέα σωματοδομή τω Μπόξερ

Η σωματοδομή των Μπόξερ είναι στιβαρή και τετραγωνισμένη με δυνατά κόκαλα και μεταξένιο τρίχωμα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στη φροντίδα της. Οι μύες τους είναι σφιχτοί και καλοσχηματισμένοι, ενώ το βάδισμά τους ζωηρό και ταυτόχρονα μεγαλοπρεπές. Το μέγεθος του αρσενικού κυμαίνεται από 57 έως 63 εκατοστά, φτάνοντας ως και τα 30 κιλά βάρος. Το μέγεθος του θηλυκού κυμαίνεται από 53 έως 59 εκατοστά, με βάρος έως 25 κιλά. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 9 έως 10 έτη.

Υγεία & ευζωία των σκύλων Μπόξερ

μπόξερ

Οι σκύλοι Μπόξερ θεωρούνται ηλικιωμένοι όταν φτάσουν την ηλικία των οχτώ ετών. Με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα απώλειας της ακοής ή της όρασης. Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σύνηθες για τους μεγαλύτερους σκύλους, το οποίο θα επηρεάσει τόσο τις δραστηριότητες όσο και τη ζωή τους γενικότερα.  Επίσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καρδιακά προβλήματα όπως καρδιομυοπάθεια, καθώς και δυσπλασία του ισχίου. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε μειωμένο κίνητρο για άσκηση, λόγω δύσκαμπτων αρθρώσεων, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος δεν υποφέρει από πόνους.

Η Royal Canin, απαντώντας στις εξειδικευμένες ανάγκες υγείας των Μπόξερ, δημιούργησε τις τροφές Boxer στα πλαίσια της σειράς Breed Health Nutrition. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τροφές:

BOXER JUNIOR για νεαρούς σκύλους της φυλής. Οι κροκέτες της τροφής είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες ώστε να υποστηρίζουν τις φυσικές άμυνες των κουταβιών. Η BOXER JUNIOR Βοηθά στην υποστήριξη της ανάπτυξης της μυϊκής μάζας χάρη στο προσαρμοσμένο πρωτεϊνικό περιεχόμενο. Περιέχει επίσης L-καρνιτίνη.

BOXER ADULT, η τροφή των ενήλικων και ώριμων σκύλων της φυλής. Συμβάλλει καθοριστικά στην διατήρηση της σωματικής μάζας, ενώ προστατεύει τη λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον, περιέχει ένα αποκλειστικό σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υγεία, την ευεξία και τα θέματα διατροφής των σκύλων Μπόξερ, συμβουλευτείτε τον έμπιστο κτηνίατρό σας. Εκείνος είναι ο αρμόδιος για να σας προσφέρει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για την φροντίδα τους στο νέο My Royal Canin Blog

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή Μπόξερ;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα