Μπόρντερ Κόλεϊ (Border Collie): Ένας εντυπωσιακά επιδέξιος βοσκός

////Μπόρντερ Κόλεϊ (Border Collie): Ένας εντυπωσιακά επιδέξιος βοσκός

Μπόρντερ Κόλεϊ (Border Collie): Ένας εντυπωσιακά επιδέξιος βοσκός

2019-07-24T12:38:21+00:00 24/07/2019|
  • μπόρντερ κόλεϊ

Μπόρντερ Κόλεϊ (Border Collie), οι σκύλοι που έχουν κατακτήσει παγκόσμια φήμη για την ικανότητά τους να καθοδηγούν κοπάδια. Ενεργητικοί, υπάκουοι και πεισματάρηδες, αυτοί οι ποιμενικοί είναι πάντα έτοιμοι για δουλειά! Οι αγρότες με φάρμα ζώων θα εκτιμήσουν σίγουρα την αφοσίωση, την εγρήγορση, την άμεση ανταπόκρισή τους και την ευφυία τους εν γένει. Παράλληλα, οι σκύλοι της φυλής χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη χάρη και κομψότητα, αποτελώντας πιστούς και στοργικούς συντρόφους. Λόγω των υψηλών απαιτήσεων τους σε άσκηση και εκπαίδευση, οι Μπόρντερ Κόλεϊ ταιριάζουν ιδανικά σε ιδιοκτήτες ή οικογένειες που διαθέτουν την εμπειρία για να διαχειριστούν μία δραστήρια φυλή σκύλου.

Χαρακτηριστικά της φυλής Μπόρντερ Κόλεϊ

μπόρντερ κόλεϊ

Σκύλοι μεσαίου μεγέθους, οι Μπόρντερ Κόλεϊ διακρίνονται για την ενεργητικότητα, την αθλητικότητα και τον εντυπωσιακό βηματισμό τους. Το κεφάλι τους είναι αρκετά πλατύ με χαρακτηριστικά μισοκατεβασμένα αυτιά. Το δε σώμα τους είναι λίγο μακρύτερο από το μέγεθος των άκρων τους. Όσον αφορά στο τρίχωμά τους, αυτό διακρίνεται σε δύο ποικιλίες, μία με μακριά και μία με κοντή τρίχα. Το βάρος του αρσενικού σκύλου Μπόρντερ Κόλεϊ κυμαίνεται από 14 έως 20 κιλά, ενώ του θηλυκού από 12 έως 19. Αντίστοιχα, το ύψος του αρσενικού κυμαίνεται από 48 έως 56 εκατοστά, ενώ του θηλυκού από 46 έως 53. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 12 έως 15 χρόνια.

Υγεία & ευεξία των Μπόρντερ Κόλεϊ

μπόρντερ κόλεϊ

Σε γενικές γραμμές, οι σκύλοι της φυλής είναι ανθεκτικοί και υγιείς. Σε επίπεδο καθημερινής φροντίδας, τα αυτιά των Μπόρντερ Κόλεϊ πρέπει να ελέγχονται συχνά για τυχόν μολύνσεις. Τα δόντια τους επίσης πρέπει να βουρτσίζονται τακτικά. Μερικές από τις παθήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά την διάρκεια της ζωής τους είναι: δυσπλασία του ισχίου, κώφωση, καθώς και οφθαλμικές διαταραχές. Για το λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι τακτικές τους επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι Μπόρντερ Κόλεϊ εμφανίζουν τάσεις παχυσαρκίας. Για το λόγο αυτό χρειάζονται ποιοτική διατροφή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μεγέθους και της ηλικία τους. Η Royal Canin, απαντώντας στις απαιτήσεις τους, δημιούργησε τις τροφές MEDIUM στα πλαίσια της σειράς Size Health Nutrition. Συγκεκριμένα:

  • Η Medium Puppy , διαθέτοντας πατενταρισμένο σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε, βοηθά στην υποστήριξη των φυσικών αμυνών των κουταβιών.
  • Η Medium Adult, για σκύλους 12 μηνών έως 7 ετών, ικανοποιεί πλήρως την όρεξή τους, συμβάλλοντας στην διατήρηση του ιδανικού βάρους τους.
  • Η Medium Adult 7+, καταπολεμά αποτελεσματικά τα πρώτα σημάδια γήρανσης των Μπόρντερ Κόλεϊ άνω των 7 ετών.
  • Η Medium Ageing υποστηρίζει την υγιή γήρανση των Μπόρντερ Κόλεϊ, προστατεύοντας οστά και αρθρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευεξία των Μπόρντερ Κόλεϊ, συμβουλευτείτε τον έμπιστο κτηνίατρό σας. Εκείνος θα σας προσφέρει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε, έτσι ώστε να διατηρήσετε υγιή τα κατοικίδιά σας καθ’ όλη την διάρκεια ζωής τους.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα