Νέο κουτάβι & ανατροφή: Οι πρώτες του 16 εβδομάδες ζωής

//, Κουτάβι, Ανάπτυξη, Διατροφή, Υγιεινή, Tips/Νέο κουτάβι & ανατροφή: Οι πρώτες του 16 εβδομάδες ζωής

Νέο κουτάβι & ανατροφή: Οι πρώτες του 16 εβδομάδες ζωής

2019-05-08T15:42:54+00:00 12/12/2018|
  • 11 Articles Royal

Μόλις αποκτήσατε νέο κουτάβι; Αν πρόσφατα καλωσορίσατε στο νοικοκυριό σας ένα κατοικίδιο, παρακαλούμε να δεχθείτε τα πολλά συγχαρητήρια μας. Για εμάς στη ROYAL CANIN® προτεραιότητά μας είναι να βάζουμε το σκύλο και τη γάτα στην πρώτη θέση! Το επόμενο διάστημα σίγουρα θα είναι συναρπαστικό τόσο για σας όσο και για το νέο σας κουτάβι. Σας προσφέρουμε λοιπόν τις καλύτερες ευχές μας, αλλά και την υποστήριξη που χρειάζεστε για όλη του τη ζωή.

Εύλογα, η είσοδος ενός νέου κουταβιού στη ζωή σας επιφέρει άμεσες αλλαγές. Από την αρχή της συμβίωσής σας θα ζήσετε πολλές μοναδικές στιγμές. Για το λόγο αυτό, δημιουργήσαμε για σας έναν γρήγορο οδηγό για την ανατροφή του νέου σας κουταβιού. Διαβάστε τι να περιμένετε από το κουτάβι σας, καθώς και πότε να το περιμένετε, ως την ηλικία των 16 εβδομάδων.

Ηλικία: 6 εβδομάδων

Έχετε μόλις επιλέξει το κουτάβι σας, αφού πρώτα επισκεφθήκατε τη μητέρα του στο χώρο του εκτροφέα. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η φροντίδα του κουταβιού συνεχίζεται από τη μητέρα του. Σιγουρευτείτε ότι έχετε λάβει από τον εκτροφέα όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του κουταβιού σας και αφορούν στη διατροφή του, τον εμβολιασμό του, την αποπαρασίτωση και τη θεραπεία ενάντια στους ψύλλους γιατί τα περισσότερα από αυτά θα πρέπει να τα έχει ήδη ξεκινήσει. θα . Καταχωρήστε το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρό σας και εξασφαλίστε ότι θα παρέχετε άμεση φροντίδα  μόλις το κουτάβι βρεθεί υπό την κηδεμονία σας.

Ηλικία: 7 – 8 εβδομάδων

Το κατοικίδιό σας έρχεται στο νέο του σπίτι. Πριν την άφιξή του, φροντίστε το σπίτι σας έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα κατοικίδιο με ασφάλεια. Από δω και πέρα αναλαμβάνετε την ευθύνη της διατροφής του. Για να μειώσετε το ρίσκο πεπτικών διαταραχών, μην προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγές στην διατροφή του. Αφήστε το πρώτα να εξοικιωθεί με το νέο του σπίτι και στη συνέχεια αλλάξτε σταδιακά την διατροφή του.

Κουτάβι ως την ηλικία των 16 εβδομάδων

Πρόκειται για μία εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο για το νέο σας κατοικίδιο όσον αφορά στην εκπαίδευση και την κοινωνικοποίησή του. Εστιάστε στην εξοικείωση του κουταβιού σας με νέα πράγματα και εμπειρίες. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι θα εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο ενήλικα σκύλο με υψηλή αυτοπεποίθηση. Μόλις το νεαρό κατοικίδιο εξοικειωθεί με το νέο του σπίτι, προχωρήστε στην εκπαίδευση των καλών τρόπων. Αυτή η διαδικασία ξεκινά συνήθως από την 10η – 12η εβδομάδα της ζωής του και τελειώνει πριν από την 16η εβδομάδα. Αυτές οι «καλές συνήθειες» περιλαμβάνουν μία σειρά μαθημάτων. Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας στην τουαλέτα. Μάθετε τον να μην πηδάει, να μην δαγκώνει και να μην γρατζουνάει. Διδάξτε τον τους κανόνες καλής συμπεριφοράς μέσα στο σπίτι, έτσι ώστε να κρατά μακριά τα δόντια του από τα έπιπλα. Εκπαιδεύστε τον στις ώρες φαγητού και στο πλύσιμο των δοντιών.

Αν δεν έχει ολοκληρωθεί το εμβολιακό πρόγραμμα του σκύλου σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για το πώς μπορεί να  γίνει η  κοινωνικοποίησή του με άλλα κουτάβια. Για κάθε απορία σας σχετικά με την σωστή ανατροφή και εκπαίδευση του κουταβιού, απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας. Ο κτηνίατρος που έχει αναλάβει το κουτάβι σας θα σας προσφέρει εξειδικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση για τις ανάγκες του.

Πρόσφατα Άρθρα