Ντάτσχουντ (Dachshund): Άριστοι κυνηγοί με χαρακτηριστικό μακρύ σώμα

////Ντάτσχουντ (Dachshund): Άριστοι κυνηγοί με χαρακτηριστικό μακρύ σώμα

Ντάτσχουντ (Dachshund): Άριστοι κυνηγοί με χαρακτηριστικό μακρύ σώμα

2019-10-04T12:13:16+00:00 25/06/2019|
  • ντατσχουντ

Ντάτσχουντ (Dachshund), μία από τις πιο αγαπημένες φυλές σκύλων με καταγωγή από τη Γερμανία. Το πιο διακριτό τους χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από την ιδιαίτερη εμφάνισή τους με το μακρύ σώμα και τα κοντά πόδια του, λόγω της οποίας είναι γνωστοί και ως σκύλοι «λουκάνικα». Παρά το μικρό μέγεθός τους, οι Ντάτσχουντ αποτελούν παθιασμένους κυνηγούς που χαρακτηρίζονται από επιμονή, ζωντάνια και δυνατή όσφρηση!

Η ιστορία της φυλής Ντάτσχουντ

ντατσχουντ

Η παρουσία των σκύλων Ντάτσχουντ εντοπίζεται για πρώτη φορά στην εποχή του μεσαίωνα. Αρχικά, οι σκύλοι αυτοί ανατρέφονταν για να κυνηγούν ασβούς, χωρώντας ακόμα και στις πιο μικρές τρύπες μέσα στο έδαφος. Σταδιακά, καθιερώθηκαν ως οι πιο ευέλικτοι σκύλοι κυνηγιού, καθώς και ως δυναμικοί ιχνηλάτες. Η επίσημη αναγνώριση της φυλής από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο πραγματοποιήθηκε το 1885.

Δυναμικός και ευκίνητος σκύλος

Οι σκύλοι Ντάτσχουντ ξεχωρίζουν για το μακρύ και μυώδες σώμα τους. Παρά τα κοντά τους πόδια, διακρίνονται από την ενέργεια και την ευελιξία τους. Το βάρος τους μπορεί να φτάσει έως τα 9 κιλά, ενώ το προσδόκιμο ζωής της φυλής κυμαίνεται από 12 έως 14 χρόνια.

Γενικά, οι σκύλοι Ντάτσχουντ εντοπίζονται σε 9 διαφορετικές παραλλαγές, ανάλογα με το μέγεθός τους (Στάνταρ, Νάνοι και Κάνισεν) και το τρίχωμά τους (σκληρότριχοι, κοντότριχοι και μακρύτριχοι). Είναι μάλιστα ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι οι Ντάτσχουντ, ανάλογα με το τρίχωμά τους, αναπτύσσουν και διαφορετική συμπεριφορά. Για το λόγο αυτό, πριν επιλέξετε τον δικό σας Ντάτσχουντ, σιγουρευτείτε ποιος τύπος σας ταιριάζει περισσότερο – οι Ντατσχουντ με μακρύ τρίχωμα ενδέχεται να είναι πιο ήρεμοι από αυτούς με κοντό ή σκληρό.

Η υγεία και η ευζωία των Ντατσχουντ

Ντάτσχουντ

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης Ντάτσχουντ είναι σημαντικό να γνωρίζει πώς να φροντίσει σωστά το κατοικίδιό του καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του. Οι σκύλοι αυτοί, μεγαλώνοντας, γίνονται επιρρεπείς σε παθήσεις όπως ρήξη μεσοσπονδύλιου δίσκου και αρθρίτιδα.

Η Royal Canin, απαντώντας στις ανάγκες της φυλής, δημιούργησε την τροφή DACHSHUND ADULT , σας πλαίσια της σειράς Breed Health Nutrition. Η αποκλειστική της φόρμουλα με ασβέστιο και φώσφορο συμβάλλει στην υποστήριξη των οστών και των αρθρώσεών τους, βοηθώντας στην διατήρηση του ιδανικού τους βάρους. Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση του μυϊκού τόνου του Ντάτσχουντ, στη μείωση του όγκου και της οσμής των κοπράνων, καθώς και στη μείωση του σχηματισμού πέτρας χάρη στους χηλικούς παράγοντες ασβεστίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευεξία των Ντάτσχουντ, συμβουλευτείτε τον έμπιστο κτηνίατρό σας. Εκείνος, θα σας προσφέρει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε, έτσι ώστε να διατηρήσουν την καλή υγεία τους για πολλά χρόνια.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή Ντατσχουντ;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα