Ξηρά τροφή γάτας: Τι επηρεάζει τη γευστικότητα;

////Ξηρά τροφή γάτας: Τι επηρεάζει τη γευστικότητα;

Ξηρά τροφή γάτας: Τι επηρεάζει τη γευστικότητα;

2019-05-08T14:22:58+00:00 22/05/2018|
  • xira trofi gatas 2

Ξηρά τροφή γάτας: πώς τα αγαπημένα μας κατοικίδια αντιλαμβάνονται τη γεύση της; Με ποιο τρόπο αποφασίζουν αν τους αρέσει το φαγητό τους ή όχι; Στο άρθρο που ακολουθεί, η ROYAL CANIN® σας παρουσιάζει τους παράγοντες που διαμορφώνουν την γεύση της τροφής σε μία γάτα.

Το άρωμα

Πώς μυρίζει η τροφή  της γάτας σας; Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια ελκύονται από το άρωμα του φαγητού. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η ξηρά τροφή γάτας είναι φρέσκια και δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης της.

Ξηρά τροφή γάτας: Το σχήμα και το μέγεθος της κροκέτας

Τί μέγεθος έχουν οι κροκέτες της γάτας σας; Μήπως είναι πολύ μικρές και η γάτα σας τις καταπίνει ολόκληρες; Ή μήπως είναι πάρα πολύ μεγάλες και η γάτα δεν μπορεί να τις μασήσει; Κάθε γάτα, ανάλογα με το μέγεθος και τις διατροφικές ανάγκες της φυλής της, χρειάζεται ξηρά τροφή στο σωστό μέγεθος. Ελέγξτε λοιπόν αν η γάτα σας μπορεί να μασήσει εύκολα την τροφή της.

ξηρά τροφή γάτας V3

Η υφή της τροφής

Πώς μία γάτα αισθάνεται τις κροκέτες στο στόμα της; Είναι εύκολη και ευχάριστη η διαδικασία της μάσησης;

Η απόλαυση της γεύσης

Η γάτα σας μοιάζει να απολαμβάνει το φαγητό της;

Οι σωστές θρεπτικές ουσίες

Οι γάτες τείνουν ενστικτωδώς να προτιμούν τροφές με θρεπτικές ουσίες όπως η πρωτεΐνη.

Η ROYAL CANIN®, λαμβάνοντας υπόψιν τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε γάτας, δημιουργεί τις κατάλληλες διατροφικές απαντήσεις. Κάθε ξηρά τροφή γάτας ROYAL CANIN®,  χαρακτηρίζεται από την ακριβή ισορροπία μεταξύ 50 και πλέον θρεπτικών συστατικών. Οι τροφές συνδυάζουν πρωτεΐνες, λιπίδια, υδατάνθρακες, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

ξηρά τροφή γάτας Royal Canin

Η αίσθηση που προσφέρει η τροφή μετά το γεύμα

Πώς αισθάνεται η γάτα σας μετά το γεύμα; Φαίνεται να αισθάνεται άβολα ή μήπως νιώθει ικανοποιημένη;

Σε κάθε περίπτωση, ο κτηνίατρος θα σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες συμβουλές που χρειάζεστε για την τροφή της γάτας σας. Συμβουλευτείτε τον για να δημιουργήσετε μαζί το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Πρόσφατα Άρθρα