Παγκ (Pug): Μικρόσωμος & αξιολάτρευτος σκύλος!

////Παγκ (Pug): Μικρόσωμος & αξιολάτρευτος σκύλος!

Παγκ (Pug): Μικρόσωμος & αξιολάτρευτος σκύλος!

2019-07-16T13:50:24+00:00 19/06/2019|
  • pug 2

Παγκ (Pug), ένας μικρόσωμος σκύλος με καταγωγή από την Κίνα. Όπως ακριβώς οι Πεκινουά, έτσι και οι Παγκ έκαναν την εμφάνισή τους στον Δυτικό Κόσμο αφότου ανακαλύφθηκαν από Άγγλους στρατιώτες στο αυτοκρατορικό παλάτι του Πεκίνου το 1860 και μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη. Οι σκύλοι της φυλής, ξεχωρίζουν τόσο για τον αξιολάτρευτο χαρακτήρα όσο και για την ευφυία και τη γοητεία τους. Πάντα ήρεμοι και καλότροποι, κερδίζουν τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων με τη χαρούμενη διάθεση και τη ζωντάνια τους. Σήμερα, αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές σκύλων παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικά της φυλής Παγκ

Το προσδόκιμο ζωής των Παγκ κυμαίνεται από 12 έως 15 χρόνια. Πρόκειται για εύσωμους και μυώδεις σκύλους με τετράγωνη κατασκευή σώματος. Το ιδανικό βάρος των αρσενικών κυμαίνεται από 6.3 έως 8.1 κιλά, ενώ των θηλυκών από 6 έως 8. Το τρίχωμά τους, κοντό, πυκνό και μαλακό στην υφή, κυμαίνεται στις αποχρώσεις του μπεζ και του μαύρου. Τα αυτιά τους ωστόσο είναι πάντα μαύρα. Η δε ουρά τους είναι κουλουριασμένη δύο φορές στη ράχη τους. Στο πρόσωπό τους, ξεχωρίζουν τα μεγάλα μαύρα και εκφραστικά μάτια τους, το ζαρωμένο μέτωπο, καθώς και αυτή η αθώα έκφραση που τους κάνει αξιολάτρευτους.

Η υγεία και ευζωία των Παγκ

Οι σκύλοι Παγκ δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις σε άσκηση. Ωστόσο, αν είστε κάτοχος Παγκ, είναι σημαντικό να θυμάστε πως πρόκειται για μία φυλή με γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή. Η Royal Canin, απαντώντας στις ανάγκες της, δημιούργησε τις τροφές Pug Junior & Pug Adult στα πλαίσια της σειράς Breed Health Nutrition. Οι αποκλειστικές κροκέτες τους είναι σχεδιασμένες με βάση τις ιδιαιτερότητες της βραχυκέφαλης σιαγόνας των Παγκ, διευκολύνοντας τη σύλληψη τροφής και ενθαρρύνοντας τη μάσηση.

  • Η Pug Junior για σκύλους της φυλής έως 10 μηνών, βοηθά στην υποστήριξη της φυσικής άμυνας τους. Παράλληλα ενισχύει την πεπτική υγεία και την προαγωγή της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας.
  • Η Pug Adult απευθύνεται σε ενήλικες Παγκ άνω των 10 ετών. Χάρη στο αποκλειστικό της σύμπλεγμα, βοηθά στην υποστήριξη του ρόλου φραγμού του δέρματος των Παγκ. Παράλληλα συμβάλλει στην διατήρηση του μυϊκού τόνου και του ιδανικού τους βάρους.

Σε κάθε περίπτωση, η σωστή διατροφή των Παγκ πρέπει να συνδυάζεται με τις τακτικές επισκέψεις τους στον κτηνίατρο. Με αυτό τον τρόπο, κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης θα μπορεί να είναι σίγουρος για την καλή υγεία και ευζωία του κατοικίδιού του.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή Παγκ;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα