Πεκινουά (Pekingese): Ο σκύλος «λιοντάρι»

////Πεκινουά (Pekingese): Ο σκύλος «λιοντάρι»

Πεκινουά (Pekingese): Ο σκύλος «λιοντάρι»

2019-07-16T13:13:49+00:00 01/06/2019|
  • pekinoua 2

Πεκινουά (Pekingese), μία ξεχωριστή φυλή με εμφάνιση που παραπέμπει σε… λιοντάρι! Εκτός όμως από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, ξεχωρίζει για την αξιοπρέπεια και τον ευγενή χαρακτήρα της.  Πρόκειται για ένα σκύλο συντροφιάς με ζωηρό και έξυπνο βλέμμα, περήφανο βάδισμα, καθώς και πλήρη αφοσίωση στον ιδιοκτήτη του. Παρά το μικρό του μέγεθος, διακρίνεται για τις ικανότητές του ως φύλακας. Αυτός εξάλλου ήταν και ο ρόλος τους, δίπλα στους Κινέζους Αυτοκράτορες, καθώς αποτελούσαν την αγαπημένη τους φυλή.

Με καταγωγή από το Πεκίνο

πεκινουά

Σύμφωνα με το μύθο, οι σκύλοι Πεκινουά αποτελούν μίξη λιονταριού και μαϊμούς! Πρόκειται για μία αρχαία φυλή, η ύπαρξη της οποίας καταγράφηκε για πρώτη φορά από τον Κομφούκιο, 5 αιώνες πριν από τη χριστιανική εποχή. Κατά τη νεότερη ιστορία, Άγγλοι και Γάλλοι τους ανακάλυψαν στα Παλιά Θερινά Ανάκτορα του Πεκίνου, απ’ όπου τους έστειλαν για εκτροφή στην Ευρώπη. Το αρχικό πρότυπο της φυλής δημιουργήθηκε το 1898.

Χαρακτηριστικά της φυλής Πεκινουά

Το μέγεθος του σκύλου Πεκινουά είναι μικρό, ενώ το σώμα του γεροδεμένο και με καλές αναλογίες. Φυσικά, ξεχωρίζει για το άφθονο μακρύ και ίσιο τρίχωμά του. Το βάρος τους είναι μεγαλύτερο σε σχέση από αυτό των σκύλων με παρόμοιο μέγεθος. Οι αρσενικοί Πεκινουά είναι πάντα πιο ελαφριοί από τους θηλυκούς. Πιο συγκεκριμένα, το βάρος του αρσενικού φτάνει ως τα 5 κιλά, ενώ του θηλυκού τα 5.4. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 12 έως 15 χρόνια.

Υγεία & ευζωία των σκύλων Πεκινουά

πεκινουά

Το τρίχωμα των Πεκινουά χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και ειδική διατροφή για να διατηρήσει τη λάμψη και την ομορφιά του. Η Royal Canin δημιούργησε τη σειρά Size Health Nutrition Mini. Συγκεκριμένα, η τροφή MINI παρέχει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται οι μικρόσωμοι σκύλοι για την καλή διατήρηση της υγείας τους.

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών είναι επίσης επιρρεπείς στο σχηματισμό τρυγίας. Η ειδικά προσαρμοσμένη διατροφική φόρμουλα της MINI Adult μειώνει την τρυγία χάρη στους χηλικούς παράγοντες που δεσμεύουν το ασβέστιο του σάλιου.

Eίναι σημαντικό να επισκέπτεστε τακτικά τον έμπιστο κτηνίατρό σας, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για την καλή υγεία τους, προσφέροντας τις απαραίτητες συμβουλές που χρειάζεστε για τη σωστή ανάπτυξή τους.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή Πεκινουά;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα