Η Royal Canin ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες γατών για προληπτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο μέσω της καμπάνιας Take Your Cat to the Vet

//, Διαβίωση, Tips, Γάτα/Η Royal Canin ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες γατών για προληπτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο μέσω της καμπάνιας Take Your Cat to the Vet

Η Royal Canin ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες γατών για προληπτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο μέσω της καμπάνιας Take Your Cat to the Vet

2019-05-08T14:16:20+00:00 04/10/2018|
  • proliptikes exetaseis

Περισσότεροι από τους μισούς κηδεμόνες δεν επισκέπτονται τον κτηνίατρο για προληπτικούς λόγους

Η αγάπη που έχετε για τη γάτα σας δεν αμφισβητείται από κανέναν. Σε πόσες επισκέψεις στον κτηνίατρο μεταφράζεται όμως; Έρευνα της Royal Canin έδειξε ότι το 33% των ιδιοκτητών γάτας, επισκέπτεται τον κτηνίατρο λιγότερο συχνά από μία φορά τον χρόνο, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του αγαπημένου τους ζώου συντροφιάς. Η Royal Canin είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για τις γάτες. Έτσι λοιπόν, για την βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης της γάτας, παγκοσμίως, η Royal Canin ηγείται, για ακόμα μία χρονιά, της καμπάνιας Take Your Cat To the Vet από 9 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου.

«Οι γάτες μας προσφέρουν περισσότερα από τη συντροφιά τους. Η φυσική τους περιέργεια μας φαίνεται ενδιαφέρουσα κι ευχάριστη. Παρόλο που συνήθως μας δείχνουν με διάφορους τρόπους την αγάπη τους, είναι πολύ καλές στο να κρύβουν ότι είναι άρρωστες ή νιώθουν πόνο.  Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να  επισκεπτόμαστε τακτικά τον κτηνίατρο για προληπτικό έλεγχο υγείας της γάτας μας, ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση τυχόν παθήσεων που μπορεί να κρύβει αλλά και να εστιάσουμε στη φροντίδα που μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης προβλημάτων υγείας. Η πρωτοβουλία της Royal Canin “Take Your Cat to the Vet “έχει ως σκοπό να φέρει στο προσκήνιο τη σημασία της κτηνιατρικής φροντίδας και να ευαισθητοποιήσει τους κηδεμόνες γατών . Παρόλο που υπάρχει ένα ανησυχητικό «κενό» στην προληπτική κτηνιατρική φροντίδα των γατών και των σκύλων, το ευχάριστο είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συμβολή του κτηνιάτρου.» εξήγησε η κα. Ελένη Λάζου-Γιαλαμά, Κτηνίατρος & Υπεύθυνη Επιστημονικής Ενημέρωσης.

Οι επισκέψεις στον κτηνίατρο δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στις περιπτώσεις που το ζώο συντροφιάς πάσχει από κάποια ασθένεια ή αισθάνεται πόνο. Η προληπτική φροντίδα μέσα από ετήσιες ή εξαμηνιαίες επισκέψεις είναι σημαντική για τη συνολική υγεία και ευζωία της γάτας. Οι κτηνίατροι μπορούν να μάθουν σημαντικές λεπτομέρειες για το ιατρικό ιστορικό και τις συμπεριφορές μιας γάτας, να παρακολουθήσουν το βάρος του σώματος, να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και να συζητήσουν μαζί σας για τη διατροφή της, το πρώτο θέμα που θέλουν να συζητούν οι ιδιοκτήτες γάτας με τον κτηνίατρο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Royal Canin[1]. Η Royal Canin προσφέρει επιλογές διατροφής για κάθε ηλικιακό στάδιο, για κάθε τρόπο ζωής και κάθε φυλή γάτας, που είναι σημαντικές για την υγεία και την ευζωία όλων των γατών.

Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η συχνότητα των προληπτικών επισκέψεων στον κτηνίατρο από τους ιδιοκτήτες γάτας, η Royal Canin προσπάθησε να κατανοήσει γιατί ο αριθμός των επισκέψεων στον κτηνίατρο για τις γάτες έχει σημειώσει μείωση κατά 30% από το 2001.[2] Μεταξύ των αποκαλυπτικών ευρημάτων συγκαταλέγονται και τα εξής:

  • Το 68% των ιδιοκτητών γάτας πιστεύει ότι οι γάτες είναι πιο υγιείς από τους σκύλους.
  • Όταν ρωτήθηκαν γιατί οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πηγαίνουν τη γάτα τους πιο συχνά στον κτηνίατρο, η οικονομική επιβάρυνση ήταν ο πρωταρχικός λόγος (40%), ενώ το 31% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η γάτα τους δεν χρειάζεται να πάει στον κτηνίατρο.
  • Τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα πήγαιναν τη γάτα τους πιο συχνά στον κτηνίατρο, αν η διαδικασία ήταν πιο εύκολη.
  • Οι άνδρες φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν το κτηνιατρείο απ’ ότι οι γυναίκες. Το 34% των ανδρών ιδιοκτητών γάτας επισκέπτονται τον κτηνίατρο περισσότερο από μία φορά τον χρόνο, σε σύγκριση με το ποσοστό των γυναικών που είναι μόλις μία στις τέσσερις (26%).

Σύμφωνα με την American Association of Feline Practitioners (Αμερικανική Ένωση Κτηνιάτρων Γάτας) υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες γάτας για να κάνουν τις επισκέψεις στον κτηνίατρο λιγότερο αγχωτικές:

  • Κατανοήστε τη συμπεριφορά της γάτας σας. Το κτηνιατρείο είναι ένας μη οικείος χώρος με οπτικά ερεθίσματα, ήχους και μυρωδιές που μπορεί να κάνουν τη γάτα σας να αισθανθεί άγχος ή φόβο. Καλύψτε το κλουβί μεταφοράς με μια πετσέτα για να εμποδίσετε την οπτική επαφή με άλλα ζώα και να μειώσετε τους μη οικείους ήχους. Δώστε χρόνο στη γάτα σας να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον.
  • Βοηθήστε τη γάτα σας να νιώσει άνετα στο κλουβί μεταφοράς. Τοποθετήστε το κλουβί μεταφοράς σε ένα δωμάτιο στο σπίτι όπου η γάτα σας περνά τον περισσότερο χρόνο της και εξοπλίστε το με μαλακά οικεία στρώματα και ειδικά παιχνίδια.
  • Προμηθευτείτε το καλύτερο κλουβί μεταφοράς για τη γάτα σας. Τα κλουβιά μεταφοράς που είναι ασφαλή, σταθερά, με σκληρά πλαϊνά τοιχώματα, που ανοίγουν τόσο από πάνω όσο και από μπροστά και που μπορούν να χωριστούν και στη μέση, είναι τα καλύτερα για τη γάτα σας.
  • Επισκεφθείτε με τη γάτα σας ένα κτηνιατρείο φιλικό προς τις γάτες. Υπάρχουν, δε, κτηνιατρεία τα οποία είναι πιστοποιημένα Cat Friendly Practice®.  Αυτά τα κτηνιατρεία έχουν εφαρμόσει συγκεκριμένες αλλαγές για να μειώνουν το άγχος και να παρέχουν σε εσάς και στη γάτα σας ένα πιο ήρεμο περιβάλλον.
  • Διατηρήστε την ηρεμία στο σπίτι αν έχετε πολλές γάτες. Μόλις επιστρέψετε από τον κτηνίατρο, αφήστε τη γάτα στο κλουβί μεταφοράς για μερικά λεπτά, για να δείτε πώς αντιδρούν όλες οι γάτες σας σε μη οικείες μυρωδιές και χωρίστε τις αν παρατηρήσετε σημάδια έντασης.

Για να ενισχύσει την ενημέρωση γύρω από σημασία της έγκαιρης πρόληψης στην υγεία της γάτας, η Royal Canin καλεί τους κηδεμόνες γάτας να χρησιμοποιήσουν το hashtag #Cat2Vet και να διαδώσουν τα νέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναζητήστε τα ειδικά έντυπα της συγκεκριμένης καμπάνιας που μπορείτε να βρείτε στα κτηνιατρεία, ζητήστε συμβουλές από τον κτηνίατρο σας ή επισκεφθείτε το www.myroyalcanin.gr.

[1] Στο διάστημα μεταξύ 26-27 Ιουνίου 2017, 2.009 ιδιοκτήτες γάτας ηλικίας άνω των 18 ετών συμμετείχαν σε έρευνα που διεξήγαγε η Royal Canin USA, μια θυγατρική της Mars, Incorporated.
[2] AAHA Pets Matter, 19 Αυγούστου 2015: http://www.aaha.org/blog/petsmatter/post/2015/08/19/687773/Pet-health-Why-regular-veterinary-visits-matter.aspx

Πρόσφατα Άρθρα