Σιβηρικό Χάσκυ: Ιδανικός συνδυασμός ομορφιάς & χαρακτήρα

////Σιβηρικό Χάσκυ: Ιδανικός συνδυασμός ομορφιάς & χαρακτήρα

Σιβηρικό Χάσκυ: Ιδανικός συνδυασμός ομορφιάς & χαρακτήρα

2019-07-16T11:58:21+00:00 26/05/2019|
  • sibirian husky

Σιβηρικό χάσκυ (Siberian Hasky), μία φυλή με καταγωγή από την Ανατολική Σιβηρία που κατέκτησε αρχικά τις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια ολόκληρο τον κόσμο. Οι σκύλοι της φυλής κερδίζουν τις εντυπώσεις τόσο με τη φυσική τους ομορφιά όσο και με το πρόθυμο και αφοσιωμένο πνεύμα τους που τους καθιστά ευχάριστους συντρόφους και αποτελεσματικούς «εργάτες».

Σιβηρικό Χάσκυ: Η ιστορία της φυλής

Η φυλή αναπτύχθηκε αρχικά από τη νομαδική φυλή των Τσούκτσι (Chukchi) στη Βορειοανατολική Ασία. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα σκύλο με ικανότητα να μεταφέρει έλκηθρο, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες τους για μεταφορά ελαφρών φορτίων σε γρήγορο ρυθμό, ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Οι Αμερικανοί της Αλάσκας το εισήγαγαν πρώτοι στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1909. Η πρώτη επίσημη αναγνώριση της φυλής από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο (American Kennel Club) πραγματοποιήθηκε το 1930.

Ανεξάρτητη φύση, ευγενικό ταπεραμέντο

σιβηρικό χάσκυ

Η κοινωνικότητα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του Σιβηρικού Χάσκυ. Οι σκύλοι της φυλής δεν δείχνουν φόβο ή καχυποψία απέναντι στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν διαθέτουν τις αρετές ενός σκύλου – φύλακα. Ωστόσο, η υψηλή νοημοσύνη τους, η υπακοή τους και η επιθυμία να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους τους, τους κάνει ευχάριστους συντρόφους και πρόθυμους συνεργάτες. Όσον αφορά στις σχέσεις τους με άλλους σκύλους, δεν εμφανίζουν επιθετική συμπεριφορά.

Το Σιβηρικό Χάσκυ και τα χαρακτηριστικά του

Πρόκειται για μία φυλή μεσαίου μεγέθους, με αθλητικό σώμα και αρμονικές αναλογίες. Το Σιβηρικό Χάσκυ ξεχωρίζει επίσης για τα αμυγδαλωτά μάτια του σε χρώμα καστανό ή γαλανό. Ως προς το χρώμα τους, αρκετά συχνό είναι και το φαινόμενο της λεγόμενης ετεροχρωμίας, δηλαδή το χρώμα του ενός ματιού να διαφέρει από του άλλου. Το τρίχωμα του είναι διπλό, με ένα μακρύ και σκληρό εξωτερικό στρώμα, καθώς και ένα απαλό υπόστρωμα. Το ύψος του αρσενικού Σιβηρικού Χάσκυ κυμαίνεται από 53 έως 60cm, ενώ του θηλυκού από 51 ως 56. Αντίστοιχα, το βάρους του αρσενικού από 20 έως 27kg, ενώ του θηλυκού από 16 έως 23kg. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 11 έως 13 έτη.

Η υγεία και η ευζωία του Σιβηρικού Χάσκυ

Σε γενικές γραμμές, το Σιβηρικό Χάσκυ αποτελεί μία ιδιαίτερα υγιή φυλή που δεν είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε σοβαρές παθήσεις. Ενδέχεται να εμφανίσει προβλήματα στα μάτια, όπως καταρράκτη, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να εξετάζεται τακτικά από κτηνίατρο σε ετήσια βάση. Το τρίχωμά του δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση εκτός από ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα.

Από την πλευρά μας, ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες Σιβηρικών Χάσκυ, είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την τακτική τους άσκηση σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή τους.  Η Royal Canin, συνεργαζόμενη με εκτροφείς και κτηνιάτρους διατροφολόγους, δημιούργησε την ολοκληρωμένη σειρά Size Health Nutrition MEDIUM η οποία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των Siberian Husky.

Συγκεκριμένα, η Medium Puppy δημιουργεί τις βάσεις για ένα ιδανικό ξεκίνημα στη ζωή τους, η Medium Adult για σκύλους 1 έως 7 ετών, εξασφαλίζει ένα υγιές δέρμα και τρίχωμα, ικανοποιώντας την όρεξη και ενισχύοντας την πέψη, ενώ οι Medium Adult 7+ & Medium Ageing 10 ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των σκύλων ηλικίας 7 και άνω, καθώς και 10 και άνω αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άσκηση και την διατροφή του κατοικίδιού σας, καθώς και για εξειδικευμένες συμβουλές για την υγεία του, μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στον έμπιστο κτηνίατρό σας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για τους σκύλους της φυλής «Σιβηρικό Χάσκυ»;
Συνεχίστε την ανάγνωσή σας με περισσότερα άρθρα μέσα από το νέο ενημερωτικό blog της Royal Canin.

Πρόσφατα Άρθρα