Υιοθεσία κουταβιού: Βρείτε το νέο σας κατοικίδιο!

//, Σκύλος, Κουτάβι/Υιοθεσία κουταβιού: Βρείτε το νέο σας κατοικίδιο!

Υιοθεσία κουταβιού: Βρείτε το νέο σας κατοικίδιο!

2021-09-09T18:12:38+00:00 01/12/2019|
  • υιοθεσία κουταβιού

Υιοθεσία κουταβιού, μία συναρπαστική απόφαση για εσάς και ταυτόχρονα μία πράξη ευθύνης! Αφού λοιπόν εντοπίσατε τη φυλή σκύλου που ταιριάζει στις προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία σας, το αμέσως επόμενο βήμα είναι να αναζητήσετε τον τρόπο της απόκτησής του. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο στην διαδικασία υιοθεσίας, καθώς σας εξασφαλίζει ότι το νέο σας κουτάβι ανατράφηκε κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Υιοθεσία κουταβιού απευθείας από εκτροφέα σκύλων

υιοθεσία κουταβιού

Κάθε υπεύθυνος εκτροφέας εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές που εξασφαλίζουν την υγεία και την ευζωία των κουταβιών σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Εφόσον λοιπόν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε υιοθεσία κουταβιού από εκτροφέα, μην διστάσετε να τον ρωτήσετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το κατοικίδιο και τη φυλή του. Ζητήστε του να σας δείξει τους χώρους που μεγάλωσε, καθώς και τη μητέρα του. Μάθετε τα πάντα για τα check up, τα εμβόλια και την αποπαρασίτωση του. Φυσικά, ο εκτροφέας, από την δική του πλευρά, διατηρεί πάντα το δικαίωμα να επιλέγει ο ίδιος που θα προσφέρει το κατοικίδιο, διαλέγοντας υπεύθυνους ιδιοκτήτες που θα είναι σε θέση να του προσφέρουν μία καλή ζωή.

Υιοθεσία κουταβιού μέσα από αγγελίες & διαφημίσεις

Στις μέρες μας, αποτελεί κοινή πρακτική για τους εκτροφείς να πραγματοποιούν έντυπες και διαδικτυακές καταχωρήσεις. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε υιοθεσία κουταβιού από αγγελία, είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε για τη νομιμότητα και τη φερεγγυότητα του εκτροφέα. Όταν λοιπόν έρθετε σε επαφή μαζί του, ρωτήστε τον τα πάντα για την διαδικασία και τις συνθήκες εκτροφής των κατοικίδιών τους. Παράλληλα, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτούς και το εκτροφείο τους.

Κατάστημα ειδών ζώων

Πολλοί από μας επιλέγουν να προχωρούν σε υιοθεσία κουταβιού από καταστήματα ειδών ζώων (pet shops). Το προσωπικό κάθε έμπιστου pet shop πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένο και ενημερωμένο σχετικά με τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους. Οφείλει να πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής των ζώων και να σέβεται τα δικαιώματά τους. Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι του θα πρέπει να είναι σε θέση να σας προσφέρουν λεπτομερή πληροφόρηση για τον τρόπο ανατροφής και τις συνθήκες διαβίωσης των κουταβιών.

Εκδηλώσεις

Ένας ακόμα τρόπος για να προχωρήσετε σε υιοθεσία κουταβιού είναι να αναζητήσετε εκθέσεις, ημερίδες υιοθεσίας κουταβιών και άλλες σχετικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή σας. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά έμπιστους εκτροφείς και να προχωρήσετε με ασφάλεια στην υιοθεσία κουταβιού.

Υιοθεσία κουταβιού από φίλους / γείτονες

υιοθεσία κουταβιού

Η υιοθεσία κουταβιού από φίλους και γείτονες αποτελεί έναν εύκολο τρόπο απόκτησής του. Πριν λοιπόν φέρετε το κουτάβι στο νέο του σπίτι, βεβαιωθείτε ότι η μητέρα του χαίρει καλής υγείας, ο απογαλακτισμός του έχει ολοκληρωθεί και ότι έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας.

Υιοθεσία αδέσποτου σκύλου

Η διάσωση ενός κατοικίδιου που βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στο δρόμο ή σε κάποιο καταφύγιο αδέσποτων αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. Εάν προχωρήσετε σε αυτή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο. Αρχικά, θα πραγματοποιήσει έλεγχο για να διαπιστώσει αν το κατοικίδιο διαθέτει ηλεκτρονικό τσιπ. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο σκύλος θα πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. Στη συνέχεια, ο κτηνίατρος θα εκτιμήσει κατά προσέγγιση την ηλικία του και θα πραγματοποιήσει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο της υγείας του. Αν τελικά αποφασίσετε να προχωρήσετε στην υιοθεσία αδέσποτου σκύλου, τότε είναι σημαντικό να δώσετε επιπλέον βάρος στην κοινωνικοποίησή του. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η απόφασή σας θα επιβραβεύσει τόσο εσάς όσο και το νέο σας κατοικίδιο.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Υιοθεσία κουταβιού: Βρείτε το νέο σας κατοικίδιο!»;
Διαβάστε περισσότερα για τα αγαπημένα σας κατοικίδια στο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα