Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ (English Cocker Spaniel): Η προσωποποίηση της χαράς

////Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ (English Cocker Spaniel): Η προσωποποίηση της χαράς

Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ (English Cocker Spaniel): Η προσωποποίηση της χαράς

2019-09-04T14:38:43+00:00 28/08/2019|
  • αγγλικός κόκερ σπάνιελ (cocker spaniel

Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ, ο πιο διαδεδομένος και ταυτόχρονα ο πιο αναγνωρίσιμος τύπος Σπάνιελ σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο σκύλος που κουνά συνεχώς την ουρά του είναι εκ φύσεως πρόσχαρος και κοινωνικός, εκδηλώνοντας τη στοργικότητα και την ευγένειά του στους ανθρώπους που γνωρίζει. Ωστόσο, αυτό που τον γεμίζει με ακόμα περισσότερη χαρά είναι να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Εκτός από την καλή διάθεση και την ενεργητικότητά του, ο αξιολάτρευτος σκύλος της φυλής χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να προσαρμόζεται άνετα στις ανάγκες μίας οικογένειας. Όλα τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν τους Αγγλικούς Κόκερ Σπάνιελ ως μία από τις πιο διαχρονικά δημοφιλείς φυλές παγκοσμίως.

Κοντός και συμπαγής

αγγλικός κόκερ σπάνιελ

Φυλή μεσαίου μεγέθους, ο Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ διακρίνεται για το πανέμορφο τρίχωμά του που καλύπτει το συμπαγές και καλοσχηματισμένο σώμα του. Το τρίχωμά του είναι μεσαίου μεγέθους, λείο και μεταξένιο. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι και τα μακριά αυτιά του που καλύπτονται και αυτά από το τρίχωμά του. Τα χρώματα του σκύλου ποικίλουν, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

Το ύψος του αρσενικού κυμαίνεται από 39 έως 41 εκατοστά, ενώ του θηλυκού από 38 έως 39. Το βάρος του, ανεξαρτήτως φύλου, προσδιορίζεται από 12.5 έως 14.5 κιλά. Το προσδόκιμο ζωής του κυμαίνεται άνω του μέσω όρου, από 12 έως 14 χρόνια ζωής.

Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ: Υγεία & ευεξία

αγγλικός κόκερ σπάνιελ

Πρόκειται για ένα σκύλο ιδιαίτερα υγιή και γεμάτο ζωή. Αυτή η ιδιαίτερα ενεργητική φυλή λατρεύει τόσο το παιχνίδι όσο και τις γρήγορες βόλτες. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόθυμο «φίλο» για το παιχνίδι των παιδιών, αλλά και ιδανικό σύντροφο για όσους αθλούνται.

Ένας Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ χρειάζεται τακτική περιποίηση του τριχώματός του, έτσι ώστε διατηρήσει τη λάμψη και την ομορφιά του. Η Royal Canin, γνωρίζοντας τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες της φυλής, δημιούργησε τις τροφές «Cocker», στα πλαίσια της σειράς Breed Health Nutrition.

  • Η Cocker Junior για σκύλους της φυλής έως 12 μηνών, συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη της φυσικής άμυνας του οργανισμού τους. Χάρη στο αποκλειστικό της σύμπλεγμα, βοηθά στην υποστήριξη του ρόλου φραγμού του δέρματος, ενισχύοντας τη θρέψη του τριχώματός τους.
  • Η Cocker Adult απευθύνεται σε ενήλικους σκύλους της φυλής. Συμβάλλει τόσο στην διατήρηση του τριχώματός τους, όσο και στην διατήρηση του βάρους τους. Χάρη στην αποκλειστική της κροκέτα με χηλικούς παράγοντες ασβεστίου, βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πέτρας.

Ο Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ εξασφαλίζει μία καλή ζωή χάρη στον συνδυασμό καθημερινής φροντίδας και κατάλληλης διατροφής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευεξία του, συμβουλευτείτε τον έμπιστο κτηνίατρό σας.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή «Αγγλικός Κόκερ Σπάνιελ»;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα