Ακίτα Ίνου (Ιαπωνικός Ακίτα): Ο αυθεντικός

////Ακίτα Ίνου (Ιαπωνικός Ακίτα): Ο αυθεντικός

Ακίτα Ίνου (Ιαπωνικός Ακίτα): Ο αυθεντικός

2019-10-04T12:10:40+00:00 01/10/2019|
  • ακίτα ίνου

Αν έπρεπε κανείς να περιγράψει τον Ακίτα Ίνου (Ιαπωνικό Ακίτα) σε δύο λέξεις, αυτές θα ήταν «τρυφερός» και «διακριτικός». Ωστόσο, από πλευράς χαρακτήρα, έχει δύο όψεις: από τη μία εκτιμά την συντροφικότητα, ωστόσο από την άλλη επιθυμεί έντονα και την ανεξαρτησία του. Σκύλος ήπιων τόνων, αρέσκεται στο να κατέχει τον έλεγχο των πραγμάτων. Παρά την εξαιρετική του ηρεμία, διαθέτει την ικανότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όταν και όποτε χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι σκύλοι της φυλής χρειάζονται την προσοχή των ανθρώπων τους, ειδικά όταν βρίσκονται μαζί με άλλους σκύλους, καθώς έχουν μία έμφυτη τάση κυριαρχίας. Σε όλη τους δε τη ζωή, θα παραμείνουν πιστοί σε έναν και μόνο άνθρωπο: τον ιδιοκτήτη τους.

Μία αμιγώς ιαπωνική φυλή

ακίτα ίνου

Η φυλή προέρχεται από τη χώρα της Ιαπωνίας. Όταν ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος έφτασε στο τέλος του, έγινε γρήγορα ξεκάθαρο ότι ο πληθυσμός των Ακίτα είχε μειωθεί επικίνδυνα, σχεδόν σε επίπεδα εξαφάνισης. Ωστόσο, ο αριθμός των εκτροφέων αυξήθηκε και έτσι η φυλή διασώθηκε.

Χαρακτηριστικά των Ακίτα Ίνου

Οι σκύλοι Ακίτα Ίνου είναι μεγάλοι σε μέγεθος σκύλοι φύλαξης με στιβαρή σωματοδομή, δυνατά πόδια, καλές αναλογίες και μεγάλη αθλητική ικανότητα που τους βοηθά να αντέχουν ακόμα και στις πιο μακρινές διαδρομές. Το κεφάλι τους είναι μεγάλο, με τριγωνικά σκούρα μάτια και μυτερά όρθια αυτιά. Όσον αφορά το τρίχωμά τους είναι διπλό, ενώ εξωτερικά είναι πυκνό και σκληρό με μαλακή εσωτερική γούνα. Τα χαρακτηριστικά χρώματα της φυλής είναι τέσσερα: άσπρο, φαιοκίτρινο, κοκκινωπό (με ή χωρίς μαύρα στίγματα), καθώς και τρίχρωμο.

Η υγεία και ευεξία του Ακίτα ίνου

ακίτα ίνου

Το διπλό τρίχωμα του Ακίτα Ίνου χρειάζεται σχετικά τακτική περιποίηση, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Σε επίπεδο υγείας, οι σκύλοι της φυλής ενδέχεται να αντιμετωπίσουν φούσκωμα στην κοιλιά τους, το οποίο και χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Είναι επίσης επιρρεπείς σε ασθένειες των ματιών, του θυροειδούς και του ισχίου.

Σε επίπεδο διατροφής, οι σκύλοι της φυλής παρουσιάζουν τάση για παχυσαρκία. Γι’ αυτό και χρειάζονται τακτικό έλεγχο των θερμίδων και του βάρους τους. Σε κάθε περίπτωση, οι διατροφικές τους ανάγκες καλύπτονται πλήρως από τις τροφές MAXI της σειράς Size Health Nutrition της Royal Canin. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδανικές τροφές ανάλογα με την ηλικία τους είναι οι εξής:

  • Η Maxi Starter μέχρι 2 μηνών συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη της πεπτικής υγείας και της φυσικής άμυνας του κουταβιού, χάρη σε έναν αποκλειστικό συνδυασμό διατροφικών στοιχείων που υπάρχουν στο μητρικό γάλα.
  • Η Maxi Puppy χάρη στο πατενταρισμένο της σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών με βιταμίνη Ε, συμβάλλει στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού του κουταβιού.
  • Η Maxi Adult ικανοποιεί πλήρως την όρεξη των Ακίτα Ίνου, διατηρώντας παράλληλα υγιές το δέρμα και τις αρθρώσεις τους.
  • Η Maxi Adult 5+ , εστιάζει στις διατροφικές ανάγκες των μεγαλόσωμων σκύλων άνω των 5 ετών. Δρα υποστηρίζοντας καθοριστικά τα καταπονημένα οστά και αρθρώσεις των σκύλων μεγαλόσωμων φυλών.
  • H Maxi Ageing 8+ περιέχει προσεκτικά επιλεγμένες θρεπτικές ουσίες που υποστηρίζουν την υγιή γήρανση των μεγαλόσωμων σκύλων άνω των 8 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευζωία του Ακίτα Ίνου, μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στον έμπιστο κτηνίατρό του. Εκείνος θα σας προσφέρει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε, προσφέροντας στο σκύλο σας μία υψηλή ποιότητα ζωής.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για τη φυλή «Ακίτα Ίνου»;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα