Αφγανικό Λαγωνικό (Afghan Hound): Ο πιο κομψός & λαμπερός σκύλος στο είδος του

////Αφγανικό Λαγωνικό (Afghan Hound): Ο πιο κομψός & λαμπερός σκύλος στο είδος του

Αφγανικό Λαγωνικό (Afghan Hound): Ο πιο κομψός & λαμπερός σκύλος στο είδος του

2019-10-04T13:36:39+00:00 02/10/2019|
  • αφγανικός λαγωνικός

Αφγανικό Λαγωνικό (Afghan Hound): μία φυλή με χαρακτηριστική ανατολίτικη έκφραση και βλέμμα διαπεραστικό. Αυτή η αρχαία φυλή, φημισμένη για την ταχύτητα και την αντοχή της, ειδικευόταν στο κυνήγι μικρών θηραμάτων όπως οι λαγοί, ακόμα και στα πιο δύσκολα εδάφη. Το κυνηγητικό της ένστικτο μάλιστα έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα.

Από το Αφγανιστάν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Βρετανοί στρατιώτες ήταν οι πρώτοι που εξήγαγαν τη φυλή από το Αφγανιστάν. Ένας σκύλος που ονομαζόταν «Shahzada» ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο γύρω στο 1835. Σήμερα, εκτίθεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο του Λονδίνου.

Το Αφγανικό Λαγωνικό του Πικάσο

Ένας από τους πιο διάσημους ιδιοκτήτες του ήταν ο εμβληματικός Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο. Ο καλλιτέχνης μάλιστα είχε ονομάσει το σκύλο του «Καμπούλ», όπως είναι και το όνομα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Τόσο ο ίδιος όσο και η τελευταία του γυναίκα Ζακλίν, επίσης ζωγράφος, είχαν αποτυπώσει τη φυλή και σε έργα τους!

Ο ευαίσθητος χαρακτήρας του Αφγανικού Λαγωνικού

Ένα Αφγανικό Λαγωνικό ξεχωρίζει τόσο για την δυναμική και μεγαλοπρεπή του εμφάνιση όσο και για την φυσική του δύναμη και ταχύτητα. Πρόκειται για σκύλους με ευαίσθητο χαρακτήρα και έμφυτη περιποιητικότητα για τον άνθρωπο που τους συντροφεύει. Ωστόσο, οι ξαφνικές κινήσεις και οι δυνατές φωνές των γύρω τους τους αναστατώνουν. Λόγω του ανεξάρτητου πνεύματός τους, δεν ανταποκρίνονται καλά σε αυστηρές μεθόδους εκπαίδευσης. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ταιριάζουν ιδανικά σε ιδιοκτήτες σκύλων με εμπειρία.

Με τρίχωμα που μαγνητίζει τα βλέμματα

Η επιβλητική ψιλόλιγνη κορμοστασιά με το άφθονο πυκνό τρίχωμα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Αφγανικού Λαγωνικού, μαγνητίζοντας κάθε βλέμμα. Το κεφάλι των σκύλων της φυλής είναι μακρύ και στενό, με χαρακτηριστική μαύρη μύτη και αυτιά που πέφτουν προς τα κάτω. Το σώμα τους είναι αθλητικό και μυώδες, ενώ τα πόδια τους μακριά και με χαρακτηριστικές μεγάλες πατούσες που τους επιτρέπουν να τρέχουν γρήγορα σε κάθε είδους έδαφος. Η ουρά τους είναι λεπτή και μακριά, σχηματίζοντας δαχτυλίδι στην άκρη της. Το μέγεθός του αρσενικού κυμαίνεται από 68 έως 74 εκατοστά, ενώ του θηλυκού από 63 έως 69. Το προσδόκιμο ζωής τους φτάνει από 12 έως 18 χρόνια.

Η υγεία και ευεξία του Αφγανικού Λαγωνικού

Το τρίχωμα του Αφγανικού Λαγωνικού χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να διατηρήσει την υγεία και τη λάμψη του. Επίσης, λόγω του χαμηλού σωματικού λίπους τους, οι σκύλοι της φυλής παρουσιάζουν ευαισθησία στην αναισθησία. Όσον αφορά τις διατροφικές τους ανάγκες, αυτές καλύπτονται αποτελεσματικά από τις τροφές MAXI της σειράς Size Health Nutrition της Royal Canin. Συγκεκριμένα:

  • Η Maxi Starter για μέχρι 2 μηνών, χάρη σε έναν αποκλειστικό συνδυασμό διατροφικών στοιχείων που υπάρχουν στο μητρικό γάλα, συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη της πεπτικής υγείας και της φυσικής άμυνας του κουταβιού.
  • Η Maxi Puppy χάρη στο πατενταρισμένο της σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών με βιταμίνη Ε, συμβάλλει στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού του κουταβιού.
  • Η Maxi Adult βοηθά στην υποστήριξη των καταπονημένων οστών και αρθρώσεων των μεγαλόσωμων Αφγανικών Λαγωνικών
  • Η Maxi Adult 5+ εστιάζει στις διατροφικές ανάγκες των μεγαλόσωμων σκύλων άνω των 5 ετών. Δρα βελτιστοποιώντας την πέψη τους χάρη στην αποκλειστική της φόρμουλα με πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας.
  • H Maxi Ageing 8+περιέχει προσεκτικά επιλεγμένες θρεπτικές ουσίες που υποστηρίζουν την υγιή γήρανση των μεγαλόσωμων σκύλων άνω των 8 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευζωία του Αφγανικού Λαγωνικού, μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στον έμπιστο κτηνίατρό του. Εκείνος θα σας προσφέρει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε, προσφέροντας στο σκύλο σας μία υψηλή ποιότητα ζωής.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για τη φυλή «Αφγανικό Λαγωνικό»;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα