Είστε έτοιμοι για την πρώτη βόλτα σκύλου στο πάρκο;

//, Tips, Σκύλος, Κουτάβι, Διαβίωση/Είστε έτοιμοι για την πρώτη βόλτα σκύλου στο πάρκο;

Είστε έτοιμοι για την πρώτη βόλτα σκύλου στο πάρκο;

2019-05-08T15:04:34+00:00 21/05/2018|
  • volta skylou

Η πρώτη βόλτα σκύλου σε ένα πολυσύχναστο πάρκο γεμάτο ανθρώπους, παιδιά και άλλα κατοικίδια είναι μία αποστολή που χρειάζεται προετοιμασία. Γι’ αυτό, πριν κάνετε το βήμα, βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι έτοιμο. Πώς όμως θα είστε σίγουροι; Η ROYAL CANIN® σας παρουσιάζει 3 ερωτήσεις που πρέπει πρώτα να κάνετε στον εαυτό σας για να βεβαιωθείτε!

Πως συμπεριφέρεται ο σκύλος σας όταν συναντά νέους σκύλους και ανθρώπους;

Εάν ο σκύλος σας είναι κοινωνικός με ανθρώπους και με νέους σκύλους, τότε όλα θα κυλήσουν μια χαρά. Αν ωστόσο είναι αγχώδης και δεν προσαρμόζεται εύκολα σε νέες καταστάσεις, τότε μην προχωρήσετε αμέσως στο βήμα αυτό. Ένα νέο περιβάλλον σημαίνει για το σκύλο σας πρωτόγνωρους ήχους και μυρωδιές. Με το να προσθέσετε επιπλέον άγνωστους παράγοντες στην εξίσωση, θα ενισχύσετε τον φόβο και τη νευρικότητα του.

Για να βοηθήσετε το σκύλο σας να εγκλιματιστεί καλύτερα σε ένα νέο περιβάλλον, προετοιμαστείτε κατάλληλα. Επισκεφθείτε το πάρκο σε ώρες χωρίς κόσμο και άλλους σκύλους. Έτσι, όταν φτάσει η ώρα για μια βόλτα κατά τις ώρες αιχμής, ο σκύλος σας θα είναι έτοιμος.

Βόλτα σκύλου V2

Είναι κατάλληλα εμβολιασμένος πριν τη βόλτα;

Το πιο σημαντικό πράγμα που οφείλετε να ελέγξετε πριν την πρώτη βόλτα σκύλου στο πάρκο, είναι ο εμβολιασμός του. Οι σκύλοι που δεν είναι εμβολιασμένοι, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. Είναι επιρρεπείς τόσο στο να μολυνθούν από κάποια ασθένεια, όσο και στο να τη μεταδώσουν.

Επειδή η υγεία και η ασφάλεια των κατοικίδιων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, πριν την πρώτη βόλτα σκύλου συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό του. Έτσι, θα βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι κατάλληλα εμβολιασμένο και μπορεί να επισκεφθεί το πάρκο.

Υπακούει στις βασικές εντολές;

Η προσοχή των σκύλων, ακόμα και των καλύτερα εκπαιδευμένων, μπορεί να αποσπαστεί εύκολα σε μία βόλτα στο πάρκο. Αν ο σκύλος σας τείνει να είναι ανήσυχος, νευρικός και αγχώδης, τότε είναι δεδομένο ότι αυτές οι τάσεις θα πολλαπλασιαστούν. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να φροντίσετε για την εκπαίδευσή του από μικρή ηλικία, έτσι ώστε να μπορεί να υπακούει σε βασικές εντολές.

Πριν την πρώτη βόλτα του σκύλου, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας!

Σε κάθε περίπτωση, εάν ετοιμάζεστε για την πρώτη βόλτα του σκύλου, συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρό σας. Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο θα είναι έτοιμο να προσαρμοστεί σωστά στα νέα αυτά ερεθίσματα!

Πρόσφατα Άρθρα