Γαλλικό Μπουλντόγκ (French Bulldog): Μικρός μολοσσός με έντονη προσωπικότητα

////Γαλλικό Μπουλντόγκ (French Bulldog): Μικρός μολοσσός με έντονη προσωπικότητα

Γαλλικό Μπουλντόγκ (French Bulldog): Μικρός μολοσσός με έντονη προσωπικότητα

2019-09-04T14:28:03+00:00 30/08/2019|
  • γαλλικό μπουλντόγκ (french bulldog)

Γαλλικό Μπουλντόγκ, μία φυλή μοναδική στο είδος της που ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή εμφάνιση και τον αξιαγάπητο χαρακτήρα της. O μικρός σε μέγεθος «Γάλλος» είναι πάντα πρόσχαρος, σε εγρήγορση, προσαρμόζεται εύκολα και γενικά είναι απολύτως… ακαταμάχητος! Η ομοιότητά του με τη φυλή Μπουλντόγκ είναι παραπάνω εμφανής, με την διαφορά ότι το μέγεθός του είναι μικρότερο και τα αυτιά του όρθια και μεγάλα. Σήμερα, αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες φυλές παγκοσμίως. Η δημοφιλία της δε, είναι καθολική στους κατοίκους των πόλεων, λόγω του μικρού της μεγέθους που σε συνδυασμό με το χαρακτήρα της, την βοηθά να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της ζωής στο διαμέρισμα.

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ και η καταγωγή του

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ ανήκει στους σκύλους Μολοσσούς. Οι ρίζες του προέρχονται από τους Αρχαίους Μολοσσούς της Ηπείρου. Η φυλή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις εργατικές γειτονιές του Παρισίου. Ο πρώτος όμιλος για τη φυλή ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1880, με την πρώτη εγγραφή να ακολουθεί πέντε χρόνια αργότερα. Το πρώτο πρότυπο της φυλής χρονολογείται από το 1898, όταν και αναγνωρίστηκε επίσημα στην γενέτειρα της.

Χαρακτηριστικά της φυλής

γαλλικό μπουλντόγκ

Πρόκειται για ένα σκύλο μικρού μεγέθους, με μεγάλο κεφάλι, κοντή μύτη και χαρακτηριστικές ρυτίδες Μπουλντόγκ στο πρόσωπο. Η δομή του σώματός του είναι συμπαγής, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένους μύες και δυνατά οστά. Η γούνα του είναι κοντότριχη, απαλή και μεταξένια, χωρίς μεγάλες ανάγκες καλλωπισμού. Όσον αφορά στα χρώματά του, αυτά ποικίλουν. Το βάρος του κυμαίνεται από 8 έως 14 κιλά, ενώ το προσδόκιμο ζωής του από 10 έως 13 χρόνια ζωής.

Γαλλικό Μπουλντόγκ: Υγεία & ευεξία

γαλλικό μπουλντόγκ

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι φυλή που παρουσιάζει ορισμένα θέματα υγείας, όπως αναπνευστικά, οφθαλμικά και δερματικά. Είναι γεγονός ότι οι σκύλοι αυτοί είναι επίσης ευαίσθητοι στη ζέστη η οποία τους προκαλεί θερμοπληξία, ενώ δεν αντέχουν ούτε και στο κρύο. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους.

Επίσης, κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου της φυλής είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι το Γαλλικό Μπουλντόγκ, λόγω της βαριάς μπροστινής δομής του, δε μπορεί να κολυμπήσει. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε ένα σκύλο της φυλής χωρίς επιτήρηση μπροστά σε μπανιέρα, πισίνα ή νερό.

Όσον αφορά στην διατροφή του Γαλλικού Μπουλντόγκ, η Royal Canin δημιούργησε τις τροφές «French Bulldog», στα πλαίσια της σειράς Breed Health Nutrition. Πρόκειται για διατροφικές φόρμουλες που προσαρμόζονται πλήρως στις ανάγκες της φυλής, φροντίζοντας την υγεία των σκύλων της στην πράξη. Συγκεκριμένα:

  • Η French Bulldog Junior, για κουτάβια της φυλής French Bulldog έως 12 μηνών, βοηθά ενεργά στην υποστήριξη των φυσικών αμυνών τους. Το αποκλειστικό σχήμα της κροκέτας κάνει ευκολότερη τη σύλληψη της τροφής από το Γαλλικό Μπουλντόγκ, ενθαρρύνοντας τη μάσηση. Επίσης, η ειδική αυτή τροφή συμβάλλει στην δημιουργία καλής ισορροπίας στην εντερική χλωρίδα και τη βέλτιστη πεπτική ανοχή, χάρη στις πρωτεΐνες L.I.P. που επιλέγονται για την υψηλή τους πεπτικότητα.
  • Η French Bulldog Adult απευθύνεται σε ενήλικες σκύλους της φυλής. Το βέλτιστο περιεχόμενό της σε πρωτεΐνη (26%) συμβάλλει στην διατήρηση της μυϊκής μάζας καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους. Επιπλέον, χάρη στο αποκλειστικό του σύμπλεγμα, συμβάλλει στην ενίσχυση του φυσικού φραγμού του δέρματος και την διατήρηση της υγείας του (EPA & DHA).

Σε κάθε περίπτωση η υγεία του Γαλλικού Μπουλντόγκ εξασφαλίζεται μέσα από την καθημερινή φροντίδα, την κατάλληλη διατροφή και τις τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευεξία του, συμβουλευτείτε τον έμπιστό σας ειδικό.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή «Γαλλικό Μπουλντόγκ»;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα