Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever): Η «χρυσή» φυλή

////Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever): Η «χρυσή» φυλή

Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever): Η «χρυσή» φυλή

2019-07-16T11:53:16+00:00 27/05/2019|
  • golden retriever 3

Γκόλντεν Ριτρίβερ: μία φυλή σκύλων με πολλά προσόντα, τα οποία και δικαιολογούν την υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει σε παγκόσμιο επίπεδο! Φιλικοί και στοργικοί, οι σκύλοι αυτοί θα σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή χάρη στην εντυπωσιακή «χρυσαφένια» τους εμφάνιση, αλλά και την παροιμιώδη τους ευγένεια. Εξάλλου, λόγω του χαρακτήρα τους, αποτελούν έναν από τους πιο διάσημους οικογενειακούς σκύλους παγκοσμίως.

Η ιστορία της φυλής Γκόλντεν Ριτρίβερ

golden retriever

Μπορεί οι σκύλοι της φυλής Λαμπραντόρ να αποτελούν τους αδιαμφισβήτητους σταρ της οικογένειας των σκύλων Ριτρίβερ, ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, έρχονται «αντιμέτωποι» με την υπεροχή των Γκόλντεν Ριτρίβερ. Οι ρίζες της «χρυσής» φυλής πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, σε ένα κίτρινο Ριτρίβερ που άκουγε στο όνομα «Nous». Ο σκύλος αυτός αγοράστηκε από τον Λόρδο Tweedmouth το 1865 και έπειτα διασταυρώθηκε αρκετές φορές, κυρίως με μία φυλή που σήμερα έχει εξαφανιστεί, τους σκύλους Tweed Water Spaniel. Το 1913 δημιουργήθηκε και επίσημα το πρώτο επίσημο club της φυλής Γκόλντεν Ριτρίβερ, χάρη στις δυναμικές ενέργειες της κας. Charlesworth.

Οι δυνατότητές των Γκόλντεν Ριτρίβερ

Τα προσόντα των Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πραγματικά πολύπλευρα. Πρόκειται για σκύλους με εξωστρεφή, χαρούμενη και παιχνιδιάρικη προσωπικότητα, ιδανική για να συντροφεύσει τα μέλη μίας οικογένειας. Διακρίνονται επίσης για τον αθλητικό τους χαρακτήρα, την αγάπη τους για το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και την εργατικότητά τους. Στα αθλήματα, κάνουν την διαφορά με την υπακοή και την ευκινησία τους. Επιπλέον, αποτελούν ιδανικούς σκύλους – οδηγούς,  καθώς και εξαιρετικούς ιχνηλάτες για το κυνήγι.

Χαρακτηριστικά των Γκόλντεν Ριτρίβερ

Πρόκειται για στιβαρούς και μυώδεις σκύλους μεσαίου μεγέθους. Το ύψος ενός αρσενικού Γκόλντεν Ριτρίβερ κυμαίνεται από 56 έως 61 εκατοστά, ενώ του θηλυκού από 51 έως 56. Όσον αφορά το βάρος τους, στο αρσενικό Γκόλντεν Ριτρίβερ κυμαίνεται από 29 έως 34 κιλά, ενώ στο θηλυκό από 27 έως 32. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 10 έως 12 χρόνια.

Φυσικά το χαρακτηριστικό που κάνει τους σκύλους της φυλής Γκόλντεν Ριτρίβερ να ξεχωρίζουν, δεν είναι άλλο από το πυκνό και λαμπερό χρυσαφένιο τρίχωμά τους. Σε αυτό, εξάλλου, οφείλουν και το όνομά τους. Το πρόσωπό τους είναι φαρδύ και ίσιο, ενώ τα μάτια τους εκπέμπουν φιλικότητα και ευφυία. Ένα ακόμα φυσικό χαρακτηριστικό τους είναι και η υπέροχη φουντωτή τους ουρά!

Η υγεία και η ευζωία των Γκόλντεν Ριτρίβερ

γκολντεν ριτριβερ

Οι σκύλοι της φυλής χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, έτσι ώστε να διατηρήσουν την καλή υγεία του δέρματος και του τριχώματός τους. Για να παραμείνει λοιπόν το τρίχωμά τους χρυσαφένιο και λαμπερό, είναι σημαντικό να ακολουθούν ειδική διατροφή με ουσίες που το ενδυναμώνουν. Επιπλέον, όπως οι σκύλοι Λαμπραντόρ, έτσι και οι Γκόλντερ Ριτρίβερ παρουσιάζουν αυξημένη τάση για παχυσαρκία, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει τις αρθρώσεις τους.

Η διατροφική απάντηση στις αυξημένες ανάγκες των Golden Retriever έρχεται από τη Royal Canin και ονομάζεται Golden Retriever Adult, από την σειρά διατροφής Breed Health Nutrition. Πρόκειται για τροφή ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες ενήλικων σκύλων της φυλής, άνω των 15 μηνών. Ενισχυμένη με έλαιο βοράγου, ταυρίνη, EDA & DHA, η φόρμουλά της προστατεύει το τρίχωμά τους, ενώ συμβάλλει και στην καλή λειτουργία της καρδιάς τους. Επιπρόσθετα, βοηθά στην διατήρηση του ιδανικού βάρους τους, χάρη στο προσαρμοσμένο θερμιδικό της περιεχόμενο. Φυσικά, για την καλύτερη φροντίδα των Γκόλντεν Ριτρίβερ, οι ιδιοκτήτες τους είναι σημαντικό να επισκέπτονται τακτικά και τον κτηνίατρο, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, για εξετάσεις ρουτίνας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για τους σκύλους της φυλής Γκόλντεν Ριτρίβερ;
Συνεχίστε την ανάγνωσή σας με περισσότερα άρθρα μέσα από το νέο ενημερωτικό blog της Royal Canin.

Πρόσφατα Άρθρα