Κατοικίδια & ζέστη: 5 + 1 συμβουλές για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

//, Υπεύθυνη ιδιοκτησία, Διαβίωση, Tips, Σκύλος, Διαβίωση, Tips, Γάτα/Κατοικίδια & ζέστη: 5 + 1 συμβουλές για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Κατοικίδια & ζέστη: 5 + 1 συμβουλές για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

2019-05-08T14:28:14+00:00 24/07/2018|
  • katoikidia

Το καλοκαίρι έφτασε και ο υδράργυρος ανεβαίνει! Η υπερβολική ζέστη ωστόσο μπορεί να αποβεί επικίνδυνη τόσο για μας όσο και για τα κατοικίδια. Κι ενώ οι άνθρωποι αποβάλλουν εύκολα τη θερμότητα ιδρώνοντας, οι σκύλοι διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε φυσιολογικά επίπεδα λαχανιάζοντας, με το σάλιο να εξατμίζεται από τη γλώσσα τους.

Πώς μπορούμε όμως να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα αγαπημένα μας τετράποδα από τον ήλιο και τη ζέστη; Για την καλύτερη δυνατή φροντίδα τους κατά τις καλοκαιρινές ημέρες, σας προσφέρουμε τις 5 + 1 πιο απαραίτητες συμβουλές.

1. Τα κατοικίδια χρειάζονται ενυδάτωση

Μήπως τα δικά σας κατοικίδια περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους στην αυλή ή σε εξωτερικούς χώρους; Σιγουρευτείτε ότι έχουν πάντα πρόσβαση σε σκιά και άφθονο, καθαρό νερό. Αν βγείτε μαζί για βόλτα, προμηθευτείτε νερό και προσφέρετέ τους τακτικά.

2. Καύσωνας και άσκηση δεν πάνε μαζί

Η άσκηση του κατοικίδιού σας είναι απαραίτητη για την καλή φυσική κατάσταση και κατά συνέπεια για την υγεία του. Ωστόσο, αποφύγετε την όσο διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

3. Μην τα αφήνετε ασυνόδευτα στο αυτοκίνητο

Ανεξαρτήτως καιρού, η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει πολύ γρήγορα σε επικίνδυνα επίπεδα. Γι’ αυτό, μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτα κατοικίδια μέσα στο αμάξι. Αν ο σκύλος ή η γάτα σας πάσχει από προβλήματα υγείας, αφιερώστε του περισσότερη προσοχή όταν τον βάζετε στο αμάξι.

4. Προσοχή στα ηλιακά εγκαύματα!

κατοικίδια

Γνωρίζετε ότι οι λευκές γάτες, όπως και οι γάτες με ανοιχτόχρωμη μύτη και αυτιά, είναι επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα; Το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους με ανοιχτόχρωμη γούνα. Στην περίπτωση που το κατοικίδιό σας εμφανίζει σημάδια από έγκαυμα, απευθυνθείτε άμεσα στον κτηνίατρο.

5. Κολύμπι!

Αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, τότε το κολύμπι αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να τον κρατήσετε δροσερό κατά τις καλοκαιρινές ημέρες. Σιγουρευτείτε για την ασφάλεια πριν αφήσετε το σκύλο σας να εισέλθει στο νερό.

+1.   Αντιμετωπίστε άμεσα την θερμοπληξία στα κατοικίδια

Η θερμοπληξία στα κατοικίδια αποτελεί συχνό φαινόμενο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού. Τα πρώιμα συμπτώματά της είναι: παρατεταμένο λαχάνιασμα, αστάθεια στο βάδισμα, ανησυχία, στεγνά (όχι υγρά) ούλα και εμετοί. Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος ή η γάτα σας πάσχει από θερμοπληξία, απευθυνθείτε άμεσα στον κτηνίατρό σας. Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, διατηρήστε το κατοικίδιό σας δροσερό, απλώνοντας μία υγρή πετσέτα πάνω στο τρίχωμα και τα πόδια του. Στη συνέχεια, ο αρμόδιος κτηνίατρος αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει, προσφέροντας τις κατάλληλες για την περίπτωση συμβουλές υγείας.

Πρόσφατα Άρθρα