Γερμανικός ποιμενικός (λυκόσκυλο): 2 λόγια για την ιστορία της αγαπημένης φυλής

////Γερμανικός ποιμενικός (λυκόσκυλο): 2 λόγια για την ιστορία της αγαπημένης φυλής

Γερμανικός ποιμενικός (λυκόσκυλο): 2 λόγια για την ιστορία της αγαπημένης φυλής

2019-05-08T15:37:37+00:00 04/02/2018|
  • 05 Articles Royal

Ο Γερμανικός Ποιμενικός, γνωστός κι ως «λυκόσκυλο», πρωτοσυστήθηκε σαν Alsatian στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Είναι εξαιρετική επιλογή για εκπαίδευση ως σκύλος-οδηγός, επειδή τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτό τον ρόλο εξαιρετικά. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι σε μόνιμη επαγρύπνηση, θαρραλέο και σκληροπυρηνικό σαν φυλή. Λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους, κατέχουν τη στιβαρότητα του χαρακτήρα που απαιτείται, ώστε να ανταπεξέρχονται σε καταστάσεις που παρουσιάζουν υψηλές σωματικές και διανοητικές απαιτήσεις.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ιδανική φυλή για συντροφιά και προστασία.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός (Λυκόσκυλο): η ιστορία του

Ο Γερμανικός Ποιμενικός συναντάται αρχικά στην Κεντρική και Νότια Γερμανία. Η μεθοδική αναπαραγωγή ξεκίνησε από την ίδρυση της πρώτης ένωσης φυλών περίπου το 1889, με στόχο την παραγωγή ενός πολύ καλού και δυνατού εργατικού σκύλου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον το Γερμανικό Ποιμενικό υπερτερεί τόσο σε σωματικές, όσο και σε διανοητικές ικανότητες.

Η συγκεκριμένη φυλή χρησιμοποιείται ακόμη κατά κόρον στην αστυνομία.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός εξελίχθηκε ουσιαστικά τον προηγούμενο αιώνα. Ξέχωρα από τις εκάστοτε τάσεις που υπάρχουν κατά την αναπαραγωγή οποιασδήποτε φυλής, οι Γερμανικοί Ποιμενικοί συνεχίζουν πρώτα απ’ όλα να θεωρούνται σκύλοι εργασίας. Χωρίς καμία αμφιβολία συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς σκύλους εργασίας στον πλανήτη.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα το 1923, χάρη στην ταινία Rin Tin Tin. Ο πρωταγωνιστής και αστέρι της σειράς ήταν ένας Γερμανικός Ποιμενικός που βρέθηκε στη Γαλλία, στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου από τον Στρατηγό Lee Duncan.

Μερικά ακόμη χαρακτηριστικά

Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της φυλής είναι η ικανότητά τους να αναπτύσσουν την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, τη γενναιότητα και τον ήρεμο χαρακτήρα τους. Ουσιαστικά, είναι τα ίδια χαρακτηριστικά που τα καθιστούν αγαπητά σε όλο τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φυλή που επιλέχθηκε αποκλειστικά ως σκύλος-οδηγός, σε άτομα με προβλήματα όρασης. Μάλιστα, όταν ξεκίνησε επίσημα ο θεσμός της εκπαίδευσης σκύλων-οδηγών στην Ελβετία (δεκαετία του 1920) υπό την ηγεσία της Dorothy Eustis, όλοι οι σκύλοι που εκπαιδεύτηκαν ήταν Γερμανικοί Ποιμενικοί γένους θηλυκού.

Πρόσφατα Άρθρα