Bulldog (Μπουλντόγκ): Γιατί χρειάζονται ειδική διατροφή;

//, Σκύλος, Ανάπτυξη, Διατροφή/Bulldog (Μπουλντόγκ): Γιατί χρειάζονται ειδική διατροφή;

Bulldog (Μπουλντόγκ): Γιατί χρειάζονται ειδική διατροφή;

2019-05-08T14:42:32+00:00 11/09/2018|
  • bulldog

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη Bulldog (Μπουλντόγκ); Το χαρακτηριστικό τους πρόσωπο με το σαγόνι να προεξέχει; Ή μήπως οι γοητευτικές ζάρες σε όλο τους το δέρμα; Ό,τι και αν σκέφτεστε, θα σας κερδίσουν σίγουρα χάρη στον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που τους κάνει αξιολάτρευτους σε παιδιά και μεγάλους.

Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών της φυλής, οι σκύλοι της χρειάζονται τροφή που να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες τους και να υποστηρίζει την καλή τους υγεία. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η κατάλληλη ξηρά τροφή;

1. Εύκολη μάσηση

bulldog-2

Οι σκύλοι Bulldog ανήκουν στις βραχυκεφαλικές φυλές, με μικρή μύτη και επίπεδο πρόσωπο. Γι’ αυτό, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μάσηση, καταπίνοντας περισσότερο αέρα απ’ όσο πρέπει. Οι κροκέτες τους πρέπει να σχεδιάζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες τους, ώστε να διευκολύνουν την πρόσληψη της τροφής και να ενθαρρύνουν τη μάσηση.

2. Η υποστήριξη οστών & αρθρώσεων των μπουλντόγκ

Τα οστά κι οι αρθρώσεις των Βulldog δέχονται ισχυρή πίεση λόγω του μεγάλου θώρακά τους και της σωματοδομής τους. Η κατάλληλη ξηρά τροφή θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα ακέραια και θα υποστηρίξει την καλή υγεία των αρθρώσεων.

3. Υγιής πέψη

Το πεπτικό τους σύστημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο με αποτέλεσμα να προκαλείται συχνά μετεωρισμός. Γι’ αυτό, έχουν ανάγκη από ξηρά τροφή που να ενισχύει την καλή πέψη. Η Bulldog Adult, με περιέχει εξαιρετικά εύπεπτες πρωτεΐνες (L.I.P.), το κατάλληλο επίπεδο ινών και υψηλής ποιότητας πηγές υδατανθράκων ώστε να συμβάλλει στην υγιή πέψη.

4. Μπουλντόγκ & διατήρηση υγιούς δέρματος

Τα προβλήματα δερματικής φύσης αποτελούν σύνηθες φαινόμενο για τους σκύλους. Μάλιστα, ορισμένες φυλές όπως αυτή των Bulldog παρουσιάζουν γενετική προδιάθεση. Η Bulldog Adult χάρη στον συνδυασμό από βιταμίνες, αμινοξέα και τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα EPA & DHA, συμβάλλει στην διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

Κάθε κατοικίδιο έχει τις δικές του διατροφικές ανάγκες ανάλογα με τη φυλή, το φύλο και την ηλικία. Γι’ αυτό, η ROYAL CANIN® έχει δουλέψει σκληρά ώστε να προσφέρει ειδικές διατροφικές απαντήσεις για κάθε σκύλο ξεχωριστά. Η ιδανική τροφή για Bulldog όχι μόνο θα τους αποτρέψει από το να παχύνουν, αλλά θα συντηρήσει αποτελεσματικά τη μυϊκή τους μάζα, υποστηρίζοντας την πεπτική τους υγεία και το δέρμα τους.

Πρόσφατα Άρθρα