Μπουλ Τεριέ (Bull Terrier): Ο γοητευτικός «μονομάχος»

////Μπουλ Τεριέ (Bull Terrier): Ο γοητευτικός «μονομάχος»

Μπουλ Τεριέ (Bull Terrier): Ο γοητευτικός «μονομάχος»

2019-10-04T12:12:39+00:00 26/05/2019|
  • μπουλ τεριέ

Μπουλ Τεριέ (Bull Terie), μία εξαιρετικά αφοσιωμένη και θαρραλέα φυλή η οποία έχει κερδίσει τον τίτλο του «μονομάχου» στον κόσμο των σκύλων. Ήρεμη και δεκτική στην πειθαρχία, τα «πηγαίνει» εξαιρετικά με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και μπορεί να προσαρμοστεί άνετα στο ρόλο του σκύλου συντροφιάς. Η επίσημη αναγνώριση της φυλής από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο (American Kennel Club) πραγματοποιήθηκε το 1885.

Χαρακτηριστικά της φυλής Μπουλ Τεριέ

Γεροδεμένοι, ενεργητικοί και ευκίνητοι, οι σκύλοι Μπουλ Τεριέ έχουν πάντα στο πρόσωπό τους ζωγραφισμένη μία ζωηρή, αποφασιστική και έξυπνη έκφραση. Το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό τους δεν είναι άλλο από το χαρακτηριστικό τους κεφάλι, σε σχήμα αυγού, με κλίση προς τα κάτω. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η ευκινησία τους.

Το πρότυπο της φυλής των Μπουλ Τεριέ δεν επιβάλλει κάποιο συγκεκριμένο βάρος ή ύψος. Εκτός όμως από τους σκύλους Bull Terrier, υπάρχει και μία μικροσκοπική εκδοχή τους, η Μίνι Μπουλ Τεριέ, η οποία δεν ξεπερνά τα 25.5 εκατοστά. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 11 έως 14 χρόνια.

Η υγεία και η ευζωία των Μπουλ Τεριέ

Μερικές από τις ασθένειες που επηρεάζουν τη φυλή των Μπουλ Τεριέ είναι η κώφωση, η καρδιοπάθεια και οι παθήσεις των νεφρών. Γι’ αυτό, απαιτείται η τακτική παρακολούθησή τους από κτηνίατρο.

Από την πλευρά σας, ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης, είναι σημαντικό να φροντίζετε την καλή υγεία του, εξασφαλίζοντας την καθημερινή του άσκηση. Όσον αφορά στην διατροφή του, η Royal Canin δημιούργησε τη σειρά Size Health Nutrition Mini η οποία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των Μπουλ Τεριέ.

Η Royal Canin Mini Adult αποτελεί την ιδανική επιλογή για ενήλικους σκύλους της φυλής Μπουλ Τεριέ, ηλικίας 10 μηνών και άνω. Θα συμβάλλει καθοριστικά στην διατήρηση του ιδανικού βάρους του κατοικίδιού σας, καλύπτοντας πλήρως τις ενεργειακές του ανάγκες και προάγοντας το μεταβολισμό του λίπους μέσω της L-καρνιτίνης. Επιπλέον, η φόρμουλα εμπλουτίζεται με ειδικές θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην υποστήριξη του υγιούς δέρματος και τριχώματός τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την φροντίδα των σκύλων της φυλής, συμβουλευτείτε τον έμπιστό σας κτηνίατρο.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για τους σκύλους της φυλής;
Συνεχίστε την ανάγνωσή σας με περισσότερα άρθρα μέσα από το νέο ενημερωτικό blog της Royal Canin.

Πρόσφατα Άρθρα