Περσική γάτα: Ποια πρέπει να είναι η διατροφή της;

//, Διατροφή, Γάτα/Περσική γάτα: Ποια πρέπει να είναι η διατροφή της;

Περσική γάτα: Ποια πρέπει να είναι η διατροφή της;

2019-05-08T15:14:03+00:00 20/02/2018|
  • Royal Canin Persian Cat

Η περσική γάτα (persian cat) είναι μία καθαρόαιμη φυλή με μοναδικές διατροφικές ανάγκες. Αποτελεί ένα από τα πρώτα είδη κατοικίδιας γάτας που καταγράφηκαν ποτέ, με ιστορία που ξεκινά από τον 17ο αιώνα. Θεωρείται μία από τις πιο αξιαγάπητες φυλές, κυρίως χάρη στη μοναδική και χαρακτηριστική εμφάνισή της και, συγκεκριμένα, το τρίχωμά της. Θα τις βρείτε συνήθως στο αγαπημένο σημείο τους στον καναπέ να περιποιούνται το μεγάλο όμορφό τους τρίχωμα. Το τρίχωμά τους απαιτεί μεγάλη και συνεχή φροντίδα. Γι’ αυτό οι περσικές γάτες χρειάζονται ειδική διατροφική υποστήριξη για να το διατηρήσουν στα καλύτερά τους.

Το ιδανικό φαγητό για την περσική γάτα ικανοποιεί κάθε ανάγκη της, συμπεριλαμβάνοντας ουσίες που προστατεύουν το τρίχωμα  και το δέρμα. Επιπλέον, υποστηρίζει την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος της, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων των γατών περσίας. Το ερεθισμένο δέρμα και οι τριχόμπαλες αποτελούν χαρακτηριστικά τέτοια προβλήματα. Επίσης, η γάτα περσίας πρέπει να λαμβάνει τροφή της οποίας το σχήμα είναι κατάλληλο για τις σιαγόνες της.

Περσική γάτα και ειδικές διατροφικές ανάγκες

Μείωση των τριχόμπαλων: Οι γάτες περσίας, όπως και όλες οι γάτες, αφιερώνουν αρκετό χρόνο της ημέρας τους στην καθαριότητά τους. Κατά την διάρκεια της περιποίησής τους, παρατηρείται ότι καταπίνουν μία μεγάλη ποσότητα των δικών τους τριχών. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να τρέφονται με φαγητό το οποίο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Χάρη στην ειδική διατροφή, ο σχηματισμός τριχόμπαλων στις γάτες περσίας μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά.

Υγιές δέρμα και μακρύ τρίχωμα: Οι περσικές γάτες διαθέτουν μακρύ τρίχωμα και γι’αυτό είναι επιρρεπείς στο σχηματισμό κόμπων και θυσάνων. Συνεπώς, χρειάζονται βούρτσισμα, χτένισμα και καθαρισμό σε καθημερινή βάση. Η ξηρά τροφή της ROYAL CANIN® για γάτες περσίας βοηθά στην διατήρηση της ποιότητας της τρίχας, του χρώματος, της απαλότητας και της λάμψης του τριχώματος.

Υγεία του πεπτικού συστήματος: Η περσική γάτα έχει ανάγκη από υψηλής πεπτικότητας πρωτεΐνες για τον περιορισμό των ζυμώσιμων καταλοίπων στο έντερο. Το ειδικά προσαρμοσμένο πρωτεϊνικό περιεχόμενό της ξηράς τροφή της ROYAL CANIN® για Γάτες Περσίας συμβάλλει στην διατήρηση της μυϊκής μάζας τους.

Πρόσφατα Άρθρα