Πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι: 8 χρήσιμες συμβουλές!

//, Σκύλος, Διαβίωση/Πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι: 8 χρήσιμες συμβουλές!

Πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι: 8 χρήσιμες συμβουλές!

2019-12-04T17:02:34+00:00 02/12/2019|
  • πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι

Πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι; Ακολουθήστε τις συμβουλές που σας προτείνουμε και θέστε τις βάσεις για ένα ιδανικό ξεκίνημα από την πρώτη κιόλας μέρα μαζί του.

1. Πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι; Δημιουργήστε τη γωνία του!

Τοποθετήστε στη γωνία το νέο του κρεβάτι, αφού πρώτα σιγουρευτείτε ότι έχει το κατάλληλο μέγεθος για το κουτάβι σας! Εκεί θα μπορεί να νιώθει ασφάλεια και να ξεκουράζεται.

2. Προμηθευτείτε τον βασικό εξοπλισμό

Ο ελάχιστος εξοπλισμός που χρειάζεστε για τις πρώτες του μέρες είναι:

  • 1 κολάρο & λουρί
  • 2 ανοξείδωτα μπολ
  • 1 βούρτσα & 1 χτένα
  • 1 νυχοκόπτης

 3. Δημιουργήστε του το αίσθημα της ασφάλειας

Αν έχετε υιοθετήσει νέο κουτάβι από εκτροφέα, ζητήστε του μία κουβέρτα με τη μυρωδιά της μητέρας του και βάλτε την στη γωνία του. Έτσι, θα νιώσει οικειότητα και θαλπωρή που θα το βοηθήσει να προσαρμοστεί καλύτερα στο νέο του χώρο.

4. Μην δέχεστε επισκέψεις τις πρώτες μέρες

πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι

Στην αρχή, το κουτάβι σας θα αισθάνεται κάπως χαμένο! Γι’ αυτό, μην επιτρέψετε σε γείτονες ή φίλους να σας επισκεφθούν για να το δουν. Τις πρώτες μέρες είναι σημαντικό να μείνει μόνο με την οικογένεια, έτσι ώστε να εγκλιματιστεί με τον καλύτερο τρόπο.

5. Θέστε του όρια από την αρχή!

Μην αποδέχεστε από το κουτάβι σας καμία συμπεριφορά τύπου «μόνο για τώρα», αν δεν  θέλετε να την επαναλάβει και στο μέλλον. Πράξεις όπως σκαρφάλωμα στον καναπέ ή ύπνος στο κρεβάτι δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές.

6. Πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι; Σεβαστείτε τους ρυθμούς του!

Σιγουρευτείτε ότι όλοι στην οικογένεια σέβονται τους ρυθμούς του νέου σας κουταβιού. Δεν επιτρέπεται να το ξυπνάτε – τα κουτάβια εξάλλου, όπως όλα τα νεογέννητα, χρειάζονται αρκετό ύπνο για να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν.

7. Προσοχή στους κινδύνους

πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι

Περιορίστε την πρόσβασή του στο μπαλκόνι και τις σκάλες, καθώς ενδέχεται να τραυματιστεί. Ιδιαίτερη προσοχή επίσης στα μικρά αντικείμενα που υπάρχουν διάσπαρτα στο σπίτι, καθώς ενδέχεται να τα καταπιεί.

8. Μεριμνήστε για την διατροφή του!

Εφόσον πρόκειται να υποδεχθείτε σκύλο στο σπίτι για πρώτη φορά, τότε είναι σημαντικό να του προσφέρετε διατροφή που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του. Μπείτε στο FIRST STEP & ανακαλύψτε την κατάλληλη τροφή Royal Canin ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή και τις ειδικές διατροφικές του ανάγκες. Στη συνέχεια θα λάβετε εκπτωτικό κουπόνι για την 1η αγορά της.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Πρώτη φορά σκύλος στο σπίτι: 8 χρήσιμες συμβουλές!»
Διαβάστε περισσότερα για τα αγαπημένα σας κατοικίδια στο My Royal Canin Blog.

Πρόσφατα Άρθρα