5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας θέλει ιατρική φροντίδα

//, Σκύλος, Διαβίωση, Διατροφή, Υγιεινή/5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας θέλει ιατρική φροντίδα

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας θέλει ιατρική φροντίδα

2019-05-23T17:04:48+00:00 21/04/2019|
  • simadia oti o skilos einai arrostos 1

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης είναι απαραίτητο να γνωρίζει τα πιθανά σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι ένας σκύλος είναι άρρωστος. Η επίσκεψη στον κτηνίατρο επιβάλλεται όταν ο σκύλος σας σταματήσει να τρώει, αρχίσει ξαφνικά να χωλαίνει ή έχει κάποιο τραύμα. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα που υπαγορεύουν ότι χρειάζεται να επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρο. Αναγνωρίζοντάς τα, θα μπορέσετε να προστατεύσετε αποτελεσματικά το κατοικίδιό σας σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα με την υγεία του. Ποια είναι όμως τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος είναι άρρωστος και πως μπορείτε άμεσα να τα αναγνωρίσετε; Η Royal Canin τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει:

1. Έμετος

Σε περίπτωση εμετού, ή όταν ο σκύλος προσπαθεί να κάνει εμετό αλλά δεν μπορεί, συμβουλευτείτε άμεσα τον κτηνίατρό σας. Όταν οι σκύλοι κάνουν εμετό,  χρειάζονται κατάλληλη φροντίδα.

2. Διάρροια σκύλου

Ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν ότι το κατοικίδιο είναι άρρωστο συμπεριλαμβάνεται και η διάρροια. Παρατηρώντας τη, μπορεί να βοηθήσετε τον κτηνίατρο να αναγνωρίσει την αιτία της.

3. Κατάπτωση & ανορεξία

σημάδια ότι ο σκύλος έιναι άρρωστος

Μήπως ο σκύλος σας δεν έχει όρεξη να φάει ή αρνείται να παίξει ή να ασκηθεί; Μήπως παρατηρείτε μείωση της δραστηριότητάς του; Η κατάπτωση κι η ανορεξία αποτελούν σημάδια ασθένειας και λόγο να ενημερώσετε τον κτηνίατρο σας για την κατάσταση του σκύλου σας.

4. Ψύλλοι & κρότωνες (τσιμπούρια)

Πρόκειται για παράσιτα τα οποία προσβάλλουν το δέρμα και το τρίχωμα των κατοικίδιων, ενώ μπορούν να μεταδώσουν ή να προκαλέσουν διάφορες παθήσεις και ασθένειες. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να εξετάζετε προσεκτικά το τρίχωμά του σκύλου σας, κυρίως μετά από περιπάτους στην εξοχή και να ακολουθείτε την αγωγή για τα εξωπαράσιτα που σας έχει συστήσει ο κτηνίατρος σας.

5. Παράσιτα του γαστρεντερικού συστήματος

Προσβάλλουν το πεπτικό σύστημα και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν, εκτός από πεπτικές διαταραχές, και προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό, ο σκύλος σας είναι σημαντικό να αποπαρασιτώνεται τακτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα αποπαρασίτωσης που προτείνει ο κτηνίατρος σας.

Αν έχετε σημάδια ότι ο σκύλος είναι άρρωστος, συμβουλευτείτε άμεσα τον κτηνίατρο σας!

Στην περίπτωση που ο σκύλος σας εμφανίζει σημάδια ότι είναι άρρωστος, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε άμεσα στον κτηνίατρό σας. Εκείνος, με τις επιστημονικές του γνώσεις, θα σας καθοδηγήσει σε θέματα ασθενειών, εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης και υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, θα προσφέρει στο κατοικίδιό σας όλες εκείνες τις απαραίτητες θεραπείες και εξετάσεις που θα διατηρήσουν την υγεία του σε άριστο επίπεδο.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για τα συμπτώματα που μαρτυρούν πότε ένας σκύλος είναι άρρωστος;
Διαβάστε περισσότερα εξειδικευμένα άρθρα για το κατοικίδιό σας στο νέο ενημερωτικό blog της Royal Canin.

Πρόσφατα Άρθρα