Σνάουτσερ Μινιατούρα (Miniature Schnaouzer): Μικρός, αλλά γεροδεμένος σύντροφος

////Σνάουτσερ Μινιατούρα (Miniature Schnaouzer): Μικρός, αλλά γεροδεμένος σύντροφος

Σνάουτσερ Μινιατούρα (Miniature Schnaouzer): Μικρός, αλλά γεροδεμένος σύντροφος

2019-09-04T13:33:36+00:00 04/09/2019|
  • σνάουτσερ μινιατούρα

Σνάουτσερ Μινιατούρα, ένας αυθεντικός σκύλος Σνάουτσερ με το ταμπεραμέντο και τη συμπεριφορά μικρού σκύλου. Η ευφυία, η αυτοπεποίθηση, η αντοχή και η διαρκής του επαγρύπνηση τον καθιστούν ιδανικό οικογενειακό σύντροφο και φύλακα. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, οι σκύλοι της φυλής μπορούν άνετα να προσαρμοστούν και σε μικρά διαμερίσματα.

Παρά το γεγονός ότι αποτελούν τα μικρότερα σε μέγεθος μέλη της οικογένειας των Σνάουτσερ, είναι και τα πιο πολύχρωμα. Λόγω λοιπόν του συνδυασμού μικρού μεγέθους και πολλών χρωμάτων, αποτελούν τους πιο δημοφιλείς Σνάουτσερ σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα, η φυλή τους θεωρείται Τεριέ και αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην αρχή θεωρούνταν Πίνσερ…

σνάουτσερ μινιατούρα

Οι σκύλοι της Φυλής Σνάουτσερ Μινιατούρα ξεκίνησαν από την περιοχή της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, κατά τις αρχές του 20ου αιώνα. Μάλιστα, εκεί ήταν γνωστοί ως σκληρότριχοι Πίνσερ. Για τους εκτροφείς ήταν άθλος να αναπτύξουν μία μικρόσωμη φυλή σκύλων με την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά των Σνάουτσερ, εξαιτίας της πληθώρας των τύπων, των σχημάτων και των μεγεθών τους.

Σε γενικές γραμμές, ένας Σνάουτσερ Μινιατούρα αποτελεί είναι απλά μία μικρότερη εκδοχή Σνάουτσερ. Μικρός, ενεργητικός και κομψός, περισσότερο γεροδεμένος παρά λεπτός, με τρίχωμα σαν από σύρμα και κανένα σημάδι νανισμού.

Χαρακτηριστικά της φυλής Σνάουτσερ Μινιατούρα

Τα φρύδια, το μουστάκι και το μούσι αποτελούν το σήμα κατατεθέν της φυλής. Το σώμα τους είναι μυώδες με στιβαρή κοντή πλάτη. Το ύψος τους κυμαίνεται από 30 έως 35 εκατοστά, ενώ το βάρος τους από 4 έως 8 κιλά. Σύμφωνα με τα πρότυπα της φυλής, τα χρώματά τους είναι μαύρο, γκρίζο, λευκό, μαύρο και ασημί. Παρ’ όλα αυτά. ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος δεν αναγνωρίζει επίσημα τους Σνάουτσερ Μινιατούρα με λευκό τρίχωμα. Σημειώνεται ότι το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 12 έως 15 χρόνια.

Η υγεία & ευεξία των Σνάουτσερ Μινιατούρα

σνάουτσερ μινιατούρα

Σε γενικές γραμμές, οι σκύλοι της φυλής θεωρούνται υγιείς. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ασθένειες στις οποίες είναι επιρρεπείς όπως ο καταρράκτης, η υπερλιπιδαιμία, η παγκρεατίτιδα και ο σχηματισμός ουρόλιθων. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η οδοντική τους υγεία, γι’ αυτό και τα δόντια τους πρέπει α βουρτσίζονται καθημερινά.

Ο παράγοντας της διατροφής διαδραματίζει Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία των σκύλων της φυλής. Η Royal Canin, απαντώντας στις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες της φυλής, δημιούργησε την τροφή Miniature Schnaouzer Adult, στα πλαίσια της σειράς Breed Health Nutrition. Η τροφή απευθύνεται σε σκύλους άνω των 10 μηνών. Συμβάλλει καθοριστικά στην διατήρηση ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος, ενθαρρύνοντας την κατανάλωση νερού  και προάγοντας την αραίωση του ούρου. Επίσης, περιέχει βέλτιστα επίπεδα συγκεκριμένων αμινοξέων ώστε να βοηθά στη διατήρηση του φυσικού χρώματος του τριχώματος. Επιιπλέον συμβάλλει τόσο στη μείωση του σχηματισμού πέτρας χάρη στους χηλικούς παράγοντες ασβεστίου όσο και στην διατήρηση του ιδανικού τους βάρους.

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης ενός Σνάουτσερ Μινιατούρα είναι σημαντικό να φροντίζει για την καλή διατροφή τους, καθώς και τις τακτικές επισκέψεις τους στον κτηνίατρο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ευεξία του, συμβουλευτείτε τον έμπιστο κτηνίατρό σας.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για τη φυλή «Σνάουτσερ Μινιατούρα»;
Διαβάστε περισσότερα για τις φυλές σκύλων και τις ανάγκες τους στο νέο My Royal Canin Blog

Πρόσφατα Άρθρα