Τροφή σκύλου: Πόσο επηρεάζεται από το μέγεθός του;

//, Ανάπτυξη, Διατροφή, Σκύλος, Διατροφή/Τροφή σκύλου: Πόσο επηρεάζεται από το μέγεθός του;

Τροφή σκύλου: Πόσο επηρεάζεται από το μέγεθός του;

2019-05-08T16:09:37+00:00 06/12/2017|
  • 01 Articles Royal

Η απόκτηση σκύλου είναι ένα όνειρο για πολύ κόσμο. Μετά την απόκτησή του, συνήθως ακολουθεί μια σειρά ερωτήσεων και αποριών: σε πόσο χρόνο θα γίνει ενήλικο το κουτάβι; Τι μέγεθος κρεβάτι πρέπει να του αγοράσω; Ποια τροφή σκύλου είναι η κατάλληλη;

Η απάντηση είναι κοινή σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις: εξαρτάται από το πόσο μεγάλος θα γίνει σε μέγεθος ο σκύλος σας.

Τροφή σκύλου και μέγεθος

Το τελικό μέγεθος του σκύλου σας είναι αυτό που θα καθορίσει τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. Εκεί όμως, που το μέγεθος παίζει τη μεγαλύτερη σημασία είναι στη διατροφή του! Ανάλογα με το μέγεθος του κουταβιού σας όταν μεγαλώσει πλήρως, θα χρειαστεί διαφορετικά επίπεδα και αναλογίες στις βασικές θρεπτικές ουσίες της τροφής του.

X-Small Σκύλοι

Ζυγίζουν έως 4 κιλά στην ενηλικίωση και είναι κουτάβια για 10 μήνες, ενώ ενδεικτικές φυλές είναι οι Pomeranian, Maltese και Pekingese. Συχνά δεν έχουν μεγάλη όρεξη, συνεπώς μια τροφή πυκνή σε ενέργεια μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξής τους, παρέχοντας τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται, στο σωστό μέγεθος κροκέτας και γεύματος.

Mini Σκύλοι

Ζυγίζουν έως 10 κιλά στην ενηλικίωση και είναι κουτάβια για 10 μήνες. Ενδεικτικές φυλές είναι οι Boston Terriers, Havanese και Shiba Inus. Έχουν πολλές κοινές ανάγκες με τα X-Small, αλλά έχουν ταχύτερη ανάπτυξη. Συνεπώς, η  ενέργεια κι οι  βέλτιστες θρεπτικές ουσίες για την υποστήριξη της πεπτικής υγείας είναι σημαντικά στη διατροφή τους.

Medium Σκύλοι

Ζυγίζουν από 10 έως 25 κιλά στην ενηλικίωση και μερικές ενδεικτικές φυλές είναι οι Siberian Husky, Pembroke Welsh Corgi και English Springer Spaniel. Η τροφή σκύλου για αυτήν την κατηγορία προϋποθέτει συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες, που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη του γαστρεντερικού τους συστήματος.

Maxi Σκύλοι

Ζυγίζουν από 25 έως 45 κιλά στην ενηλικίωσή τους, παραμένουν κουτάβια για 15 μήνες και ενδεικτικές φυλές είναι οι Doberman Pinscher, Bernese Mountain Dog και Bloodhound. Λόγω του μεγαλύτερου βάρους τους, στην τροφή σκύλου θα πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο θρεπτικό μείγμα θρεπτικών ουσιών για την ανάπτυξη υγιών οστών και αρθρώσεων.

Giant Σκύλοι

Ζυγίζουν πάνω από 45 κιλά στην ενηλικίωση, μπορεί να παραμείνουν κουτάβια έως και τους 24 μήνες της ζωής τους, ενώ ενδεικτικές φυλές είναι οι Bullmastiff, Newfoundland και Great Pyrenees. Χρειάζονται το κατάλληλο θρεπτικό μείγμα  θρεπτικών ουσιών για την ανάπτυξη υγιών οστών και αρθρώσεων, αλλά και για την υποστήριξη του γαστρεντερικού τους συστήματος.

Η τροφή σκύλου είναι σημαντική υπόθεση, γι’ αυτό και στην Royal Canin έχουμε την κατάλληλη τροφή για κάθε φυλή, για κάθε περίοδο της ζωής τους.

Πρόσφατα Άρθρα