Υιοθεσία σκύλου και γάτας: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

//, Υπεύθυνη ιδιοκτησία, Γατάκι, Σκύλος, Κουτάβι, Γάτα/Υιοθεσία σκύλου και γάτας: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Υιοθεσία σκύλου και γάτας: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

2019-05-08T16:02:54+00:00 12/12/2017|
  • Articles Royal 04

Η υιοθεσία σκύλου ή γάτας είναι μια συναρπαστική ιδέα. Ο αριθμός των οικογενειών που αποφασίζουν να προσθέσουν ένα ακόμη μέλος στο σπίτι τους ολοένα και αυξάνεται. Προτού όμως προβείτε σε μια τόσο σημαντική απόφαση, που θα αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά σας, καλό θα ήταν να μην αποφασίσετε μόνο βάσει της εμφάνισης του εν δυνάμει κατοικίδιου σας. Άλλωστε, είναι αδύνατον να βρείτε κατοικίδιο (ειδικά σε μικρή ηλικία) που να μην είναι όμορφο.

Υιοθεσία σκύλου και γάτας: οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:

Η υιοθεσία σκύλου και γάτας σαν διαδικασία περιλαμβάνει πολλές μεταβλητές τις οποίες θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν. Σχεδόν 8 εκατομμύρια σκύλοι και γάτες παραδίδονται σε καταφύγια κάθε χρόνο παγκοσμίως, αναζητώντας το επόμενο σπίτι τους. Τα ζώα αυτά ψάχνουν την επόμενη και μοναδική τους οικογένεια, συνεπώς πρέπει να μάθετε τα πάντα για το κάθε ζώο, πριν αποφασίσετε να το βάλετε για πάντα στη ζωή σας.

1. Ποια είναι η ιστορία του πριν πάει στο καταφύγιο;

Έτσι μπορείτε να μάθετε αν παραδόθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του ή αν βρέθηκε σαν αδέσποτο. Στην πρώτη περίπτωση, καλό είναι να μάθετε γιατί παραδόθηκε, ώστε να αποκλείσετε περιπτώσεις τυχόν άσχημων συμπεριφορών και να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

2.Πώς συμπεριφέρεται με άλλους σκύλους/γάτες, αγνώστους & παιδιά;

Βασική ερώτηση στην υιοθεσία σκύλου ή γάτας, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά ή/και άλλα κατοικίδια στο σπίτι. Ένα κατοικίδιο νευρικό απέναντι σε ανθρώπους ή άλλα ζώα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

3. Ιατρικό ιστορικό

Είναι στειρωμένο; Έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια; Πότε έκανε το τελευταίο του ιατρικό check-up; Αυτές είναι βασικές ερωτήσεις για να διαπιστώσετε αν όντως μπορείτε να το φροντίσετε. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν ζώα που απαιτούν επιπλέον φροντίδα.

4. Διατροφικές συνήθειες

Η ερώτηση αυτή συνδέεται άμεσα με το ιατρικό του ιστορικό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν το νέο σας κατοικίδιο βρίσκεται σε ειδική διατροφή, ειδικά για λόγους υγείας. Γνωρίζοντας ποια είναι επί του παρόντος η διατροφή του, μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του.

5. Υπάρχει υποστήριξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υιοθεσίας;

Υπάρχουν καταφύγια που παρέχουν μαθήματα υπακοής και κατάρτισης, για όσους ενδιαφέρονται για υιοθεσία σκύλου ή γάτας. Εναλλακτικά, μπορεί να έρθετε σε επαφή με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για το κατοικίδιο.

6. Υιοθεσία σκύλου και γάτας: ποια είναι η διαδικασία;

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μάθετε ακριβώς τη διαδικασία που ακολουθείται, αλλά και σε πόσο χρόνο θα έχετε το κατοικίδιο στο σπίτι σας.

7. Τι θα θέλατε να γνωρίζετε αν ήσασταν στη θέση μου;

Είναι η ερώτηση που προτείνουμε να κάνετε στο καταφύγιο, για να μάθετε κάθε χρήσιμη λεπτομέρεια για το νέο μέλος του σπιτιού σας.

Η υιοθεσία σκύλου και γάτας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στον κτηνίατρό σας. Είναι ο ειδικός για να σας μπορεί να προσφέρει πρόσθετες συμβουλές ή πληροφορίες και να διατηρήσει τη νέα γάτα ή το σκύλο σας σε άριστη κατάσταση.

Πρόσφατα Άρθρα